ГоПроджект: Ротационен магнитен сепаратор MSR-MC на Sollau улавя бързо, надеждно и ефективно дори и най-фините частици

09.06.2022 г.5 мин.

Търсите ли високоефективно, сигурно и надеждно решение за процесите на отделяне на най-фините феромагнитни частици от материали с по-лоши насипни и наливни свойства във вашето производство? То тогава се запознайте с ротационния магнитен сепаратор MSR-MC на чешкия производител Sollau, чийто официален представител у нас е водещата българска инженерингова компания ГоПроджект.

„Ротационният магнитен сепаратор MSR-MC, със своята лесна система за почистване, гарантира просто, бързо и ефективно улавяне, дори и на най-миниатюрните частици – с размер от 30 µm, от материали с лоши насипни и наливни свойства. Такива се срещат например при производството на зърнени храни, брашно, прахови изделия, дървени стърготини и др., поради което те са склонни към задръстване, блокиране и дори повреждане на традиционните магнитни сепаратори, оборудвани със статични решетки“, информираха за Инженер.bg от ГоПроджект.

Конструкцията на MSR-MC е изградена от набор от херметически затворени в тръби от неръждаема стомана магнитни ядра, поставени във въртяща се защитна решетка. Този тип защита на ядрата „тръба в тръба“ осигурява определени предимства, сред които:

  • По-дълъг живот на скъпоструващите магнитни ядра, тъй като по този начин те остават предпазени от вода, механично износване по време на почистването и др.;
  • Елиминиран риск от замърсяване на почистения материал поради налично парче от натрошено магнитно ядро или повърхностното му покритие;
  • По-голяма абразивна устойчивост на цялата магнитна решетка;
  • Мощно магнитно поле, което улавя всички феромагнитни частици по повърхността на магнитната решетка;
  • Постоянно въртящата се система от магнитни тръби позволява на почистения материал свободно да пада през нея и така напълно се избягва възможността от запушване на сепаратора.

„Поради факта, че магнитните тръби в устройството се завъртат с помощта на мотор, въртящият се лабиринт на решетката е в много интензивен контакт с материалопотока и е равномерно изложен на неговия абразивен ефект. Това допринася за минимизиран риск от износване на защитните тръби и за удължаване на експлоатационните свойства на сепаратора“, коментираха специалистите от ГоПроджект.

Ротационният магнитен сепаратор се почиства много бързо и лесно, тъй като всички феромагнитни частици по повърхността на решетката падат в момента, в който магнитните тръби от неръждаема стомана се извадят от защитните тръби. 

„Наред с ротационния сепаратор MSR-MC, Sollau предлага и по-рентабилна негова версия - модела MSR-MC EKO. Продуктовото портфолио на компанията обхваща още въртящи се сепаратори с две магнитни решетки, поставени на една и съща ос, при които върху вала са монтирани вътрешен и външен магнитен пръстен. Такава конфигурация на практика позволява четворно сепариране, поради което този тип сепариращи решения са особено подходящи за сектори, в които чистотата на материала е от критична важност, например във фармацевтичната индустрия“, обясниха от българското дружество.

С цел по-бърз и лесен монтаж, корпусът на сепаратора завършва с фланци – тип квадратни, стандартни, Jacob или персонализирани. „В зависимост от модела, стандартната версия на MSR-MC е решена конструктивно с диаметър от 150 до 350 mm, вътрешната височина е от 220 до 400 mm, а капацитет от 6 до 48 m3/h, като типът връзка и размерът на разделителя могат да бъдат регулирани спрямо нуждите и изискванията на клиента“, поясниха от ГоПроджект.

Източник на снимковия материал: ГоПроджект, Sollau, freepik.com

Тагове: Sollau, ГоПроджект, магнитна сепарация, производство

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

ГоПроджект ЕООД / GoProject
https://goproject-bg.com/