Saer: Ако помпите Ви блокират от течности с голямо съдържание на твърди вещества и висок вискозитет, имаме решение – серията NCA

02.05.2023 г.4 мин.

Помпените решения за флуиди с висока гъстота се проектират и произвеждат за посрещане на редица предизвикателства от техническо естество, свързани с плътността на течността, например необходимостта от по-висока мощност на електромотора и възможно абразивно въздействие на изпомпваните вещества. „При избора на помпено решение за течности с висок вискозитет или съдържание на твърди вещества, е най-добре да се осъществи консултация с професионалист, за да се обсъдят всички необходими характеристики на помпите като производителност, напор, мощност на двигателя, материали и др. в светлината на планираното предназначение“, коментира за читателите на Инженер.bg регионалният търговски мениджър на Sаer Elletropompe за България, Северна Македония, Албания, Косово, Гърция и Кипър инж. Александър Георгиев. Saer Elettropompe e европейски лидер в помпената индустрия с дългогодишни традиции, опит и ноу-хау, чието производство е организирано изцяло в Италия и съчетава изключителна гъвкавост спрямо нуждите на клиентите и в кратки срокове.

Помпените системи на Saer от серията NCA са оптимално решение за посочените специфични случаи на приложение. Индустрията, селското стопанство, хранително-вкусовата промишленост и др. използват помпите от тази гама, за които традиционните модели не са подходящи и при които рискът от запушване и спиране е съществен, тъй като течностите с висок вискозитет се движат с по-ниска скорост. Също така те имат по-голямо съпротивление, а силите на триене със стените са много по-големи отколкото при водата. Серията помпи NCA посреща успешно предизвикателствата при отвеждането на високовискозни флуиди и води със значително съдържание на твърди вещества.

Специфични за помпите на Saer са експертните технически решения, базирани на опит, традиция и новаторство, които стоят в основата на тяхната висока ефективност. „Серията NCA не само че не прави изключение, но блестящо илюстрира най-доброто от експертизата и качеството на италианския лидер Saer Elettropompe“, заяви инж. Георгиев и даде пример с оптималната хидравлика с централизиран изход за балансиране на натоварването на фундамента, съчетана със здравите основи, които осигуряват минимално вибриране на помпите.

Солидната конструкция, способна да издържа максимални аксиални натоварвания за дълги периоди на голяма натовареност и вал от неръждаема стомана с висока якост осигуряват дълготрайност и надеждност на помпените решения от гамата NCA. „Високата енергийна ефективност се дължи на прецизирания дизайн. Работното колело може да бъде от отворен или затворен тип, като специалната конструкция намалява радиалните натоварвания. Опционално клиентите могат да направят заявка за помпа с екран за преглед”, поясниха и от фирма Електра Помп, която предлага техническите решения на Saer Elettropompe на българския пазар.

Специализираните хидравлични решения на компанията се отличават с висока енергийна ефективност и минимални разходи за енергия. „Няколко важни детайла са обмислени за по-лесна и бърза поддръжка на машината, а надеждността, дълготрайността и способността да функционира за дълъг период от време дори при тежки условия са свързани и с използваните качествени материали според конкретното приложение”, допълниха още от компанията производител.

Източник на снимковия материал: Saer Elettropompe, canva.com

Тагове: Saer, ВиК, помпено оборудване

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Електра Помп ООД
www.electrapomp.com