Хидро-Хикс-България: Производител на нишесте внедри система за преработка на вода Silhorko-Eurowater

25.02.2021 г.3 мин.

Много предприятия използват собствени източници на водоснабдяване, което налага и внедряването на адекватна система за третирането на тези води, така че да отговарят на съответните нужди. Такъв е случаят и с австрийската компания AGRANA Starch, която избира инсталация за пречистване и преработка на сурови води на Silhorko-Eurowater за своята фабрика в Пишелсдорф, Австрия. Повече за проекта за Инженер.bg разказаха от водещото българско търговско, производствено и инженерингово дружество Хидро-Хикс-България, което е и официален партньор на Eurowater у нас.

Компанията AGRANA Starch е специализирана в преработката на селскостопански продукти като царевица, картофи и пшеница. Компанията произвежда нишесте в общо пет обекта в Австрия и Източна Европа, най-новият от които е разположен в Пишелсдорф. Там се произвеждат храни и фуражи за животни, както и продукти за технически индустриални сектори с почти нулеви отпадъци. Съоръжението ежегодно преработва над 100 000 t пшенично нишесте, 23 500 t пшеничен протеин, 240 000 m³ биоетанол, 120 000 t биогенен CO2, 190 000 t богата на протеини храна за животни ActiProt® и 55 000 t трици.

Фабриката добива вода от подземни води. За да отговаря тя на съответните изисквания, AGRANA се доверява на инсталация от Silhorko-Eurowater, която се състои от филтри под налягане за отстраняване на желязо и манган.

„След филтриране, водата се използва като питейна, както и като входяща вода за съществуваща, по-голяма инсталация за омекотяване, също доставена от Silhorko-Eurowater, а след нея и при рафинирането на нишестените продукти“, поясниха от Хидро Хикс България.

Технически данни на инсталацията:

  • Дебит: 3 x 100 m³/h;
  • Желязо: <0.1 mg/l;
  • Манган: <0.02 mg/l.

Системата е съставена от:

  • Филтри под налягане: 3 броя TFB 100;
  • Оборудване за оксидиране: компресор;
  • Оборудване за обратна промивка; вентилатор и помпа за изплакване;
  • Централен шкаф за управление с PLC.

„Качеството на водата за питейно-битови нужди и за процеси в хранително-вкусовата промишленост е от решаващо значение. Нашата експертиза и портфолио от решения ни позволяват да предложим надеждно, ефективно и индивидуално решение, специално съобразено с нуждите на конкретния проект“, коментираха в заключение от Хидро-Хикс България.

Източник на снимковия материал: Хидро-Хикс-България, Silhorko-Eurowater, freepik.com

Тагове: Silhorko-Eurowater, водообработка, Хидро-Хикс-България, хранително-вкусова промишленост

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Хидро-Хикс-България ООД
http://www.hydro-x-bg.com/