Хидро-Хикс-България: Водата в селското стопанство също има нужда от пречистване, а Cintropur предлага надеждни филтри за това

17.09.2022 г.3 мин.

Както водата за питейно-битови нужди, отпадъчните и индустриалните води, така и тази, която се използва в селското стопанство, има нужда от преработка, за да притежава необходимите качества. Ето защо утвърденият бранд за филтърни системи Cintropur разработва и произвежда в портфолиото си решения за различни приложения в тази област. Какви са те и за какво се използват, за Инженер.bg разказаха от Хидро-Хикс-България – компания, специализирана в решенията за водообработка.

„Cintropur предлага богато разнообразие от филтри с пълнеж, активен въглен и/или UV, които намират приложение в селското стопанство. Те могат да се използват за защита на съоръжения като водни помпи, водоструйки, пръскачки и др., захранвани с вода. Освен това чрез тях може да се осигури питейна вода с контролирано качество за едър добитък (коне, говеда), както и за дребен добитък (кокошки, зайци, прасета, патици и др.). Филтрите от гамата осигуряват и надеждна защитата на всички видове напоителни системи“, обясниха от българското дружество.

Ето и кои модели филтри са подходящи в тази област на приложение:

  • NW 280 1″: Воден филтър за полупромишлена употреба с дебит 7 m³/h;
  • NW 340 1 1/4″: Воден филтър за полупромишлена употреба с дебит 10 m³/h;
  • NW 400 1 1/2″: Воден филтър за полупромишлена употреба с дебит 12 m³/h;
  • NW 500 2″: Воден филтър за промишлена употреба с дебит 18 m³/h;
  • NW 500 TE 2″: Воден филтър за индустриална употреба с активен въглен, полифосфати, силикати и силикофосфати с дебит 4 m³/h;
  • NW 650 2 1/2″: Воден филтър за промишлена употреба с дебит 25 m³/h;
  • NW 800 3″: Воден филтър за промишлена употреба с дебит 32 m³/h.

„В гамата филтърни системи, подходящи за селскостопански приложения, е включен и моделът UV 10000 2″, който осигурява стерилизация на водата чрез UV лъчение с мощност 95 W. Устройството е оборудвано с интегриран брояч на часове и аларма, а максималният му дебит достига 6 m³/h, което е забележително за този тип системи за дезинфекция“, допълниха още от Хидро-Хикс България.

Източник на снимковия материал: Хидро-Хикс България, pixabay.com

Тагове: Cintropur, ВиК, пречистване, филтри, Хидро-Хикс-България

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Хидро-Хикс-България ООД
http://www.hydro-x-bg.com/