Висока хигиена и безопасност на водата в болнични заведения с гамата смесители на Ideal Standart Ceraplus 2 от Юроком 2000

14.12.2020 г.4 мин.

„Болничните лечебни заведения и домовете за социални грижи имат специфични нужди по отношение на сградните инсталации, оборудването и обзавеждането. Новата колекция на Ideal Standart Ceraplus 2 отговаря на всички здравни изисквания, особено по отношение на качеството на питейната вода. Колекцията предлага продукти с доказано високо качество и гарантирана безопасност при нисък разход на вода и енергия“, съобщиха за Инженер.bg от Юроком 2000, утвърдена българска компания и търговски партньор на българския производител.

Всички смесители Ceraplus 2 отговарят на изискванията на DIN EN 806 и са сертифицирани по DVGW1. Продуктите от гамата се отличават с ефективност, конкурентно съотношение между цена и функционалност, доказаната издръжливост при постоянно натоварване, дългосрочно осигуряване на резервни части. С голямото си разнообразие от модели, колекцията може да предложи решение за всяка област на приложение, включително болници, рехабилитационни клиники, домове за възрастни хора, домове за медико-социални грижи, както и за всички други лечебни или здравни заведения.

Проблемите, предизвиквани от нозокомиални инфекции (б.ред. вътрешноболничните инфекции, придобити по време на престой в лечебно заведение) съществуват, откакто съществува и болничното лечение. В съвременната медицина се извършват все повече инвазивни процедури за диагностика и терапия, т.е. такива, при които се прониква в тялото. За пациентите това създава допълнителен риск от вътреболнични инфекции. Освен това, средната възраст на пациентите все повече нараства, което е свързано с отслабване на имунната им система или имуносупресивна терапия, коментират от Ideal Standart.

А ето и основните предимства на смесителите Ceraplus 2, които ги правят подходящи за високи хигиенни изисквания:

  • Ламинарен аератор от тип анти-вандал: Ламинарният воден поток намалява образуването на аерозоли.
  • Оттичащ се чучур: След спирането ѝ, водата се оттича напълно от чучура. Това значително намалява развитието на бактерии.
  • Термична дезинфекция: Термостатичните смесители могат да бъдат разблокирани с доставяния в комплекта, лесен за употреба инструмент, така че термичната дезинфекция да се извърши бързо и сигурно.
  • Термично отделяне: Термичното отделяне значително намалява предаването на топлина от топлата към студената вода, като по този начин се ограничава развитието на Legionella и Pseudomonas;
  • Минимизиране пътя на водата: Намаляването до минимум на пътя на водата в смесителите увеличава скоростта на потока и предотвратява развитието на биофилм, като същевременно значително се ограничава и количеството на задържащата се вода;

Освен хигиенните функции, смесителите от гамата гарантират безопасност на потребителите по редица начини. Например, чрез вграден ограничител на температурата, предварително фабрично настроената максимална температура, функция Cool Body и др.“, добавиха от Юроком 2000.

Източник на снимковия материал: Ideal Standart, pixabay.com

Тагове: Ideal Standart, ВиК, здравеопазване, смесители, Юроком 2000

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Юроком 2000 ООД
http://www.eurocom2000.net/