Стадионът емблема на Борусия Дортмунд е „арена“ на десетилетно партньорство между Wilo и футболния клуб

23.05.2023 г.4 мин.

Волята за победа и спортният дух витаят в атмосферата на всяко състезание, а съвремието внася нови щрихи във функционалността на стадионите и спортните комплекси. Устойчивостта, ефективността и иновативните технологии се превръщат в неизменна част от характеристиките им, а един от най-внушителните стадиони – Signal Iduna Park на футболната легенда Борусия Дортмунд (BVB), е добър пример за успешно партньорство на спортен клуб с високотехнологични компании като Wilo Group. „Ефективните технологии на Wilo Group правят възможно оптималното и устойчиво използване на водните ресурси. Сътрудничеството ни датира от дълги години, а резултатът е безпроблемната работа на ВиК и ОВК системите в продължение на десетилетия. Поради това Wilo Group се приема като „партньор за устойчивост“ на футболния клуб“, разказаха за читателите на Инженер.bg от Вило България – дъщерното дружество на технологичния лидер у нас.

„Разглеждаме устойчивостта в три аспекта – екологичен, икономически и социален“, коментира Оливер Хермес – президент и главен изпълнителен директор на Wilo Group. От своя страна футболният клуб BVB е първият в света, който подписва Глобалния договор на ООН. Карстен Крамер – изпълнителен директор на Борусия Дортмунд, вижда в това израз на социалната отговорност на клуба, а в „партньорството за устойчивост“ – нова формула за сътрудничество между спорта и индустрията.

Оборудването на Wilo Group, което работи на стадиона от десетилетия, е доказателство за успеха на това партньорство. И ако надникнем в „потайностите“ на стадиона, там, където футболисти и запалянковци нямат достъп, ще научим повече за техническата страна в обслужването на едно сложно съоръжение, каквото е стадионът Signal Iduna Park. Чрез бустер система за повишаване на налягането на Wilo, стадионът получава достатъчно вода до всяка точка, в която тя е необходима. „Системата функционира безпроблемно повече от 25 години, като ежегодно подлежи на професионален преглед и поддръжка от специализиран екип на Wilo. Клубът предвижда инвестиция в нова инсталация, която ще е дори по-ефективна от настоящата и ще помогне за допълнително спестяване на електроенергия. А старата система да бъде рециклирана изцяло в духа на устойчивото отношение към материалите“, поясниха от техническия екип на стадиона.

„Да играеш футбол пред очите на 80 000 зрители вероятно не е лесно, но да осигуриш вода за всички тях в режим на неравномерно потребление с големи амплитуди е не по-малко предизвикателство“, категорични са специалистите от Вило България.

Смарт помпените системи Wilo Stratos Maxo помагат за спестяването на енергия, оптимизират максимално енергоемкостта, намаляват оперативните разходи и въглеродните емисии при отоплението на помещенията на стадиона.

Wilo осигурява помпа и за оборудването за подгряване на тревните площи. „Гол в полза на устойчивостта“, е шеговитата метафора на футболния клуб, но признанието „партньор за устойчивост“, което Wilo Group получава в началото на годината е напълно сериозно. От ръководството на футболния клуб оценяват приноса на технологичната компания към изпълнението на целите му и са благодарни за споделянето на обща философия за устойчивост, екологичност и социална отговорност.

Източник на снимковия материал: Вило България, Wilo Group, canva.com

Тагове: Wilo, ВиК, Вило България, ОВК, помпено оборудване

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Вило България ЕООД
www.wilo.bg