П и М Груп: Системи за противопожарно водоснабдяване на Fourgroup – безопасност за Вашата сграда в италиански стил

11.01.2021 г.3 мин.

В много случаи, особено когато говорим за големи индустриални или търговски сгради, е необходимо допълнително противопожарно водоснабдяване. Ето защо в днешния материал ще Ви запознаем с противопожарните решения на италианския производител Fourgroup, чийто официален партньор за българския пазар е утвърдената българска търговска и инженерингова компания П и М Груп.

„Fourgroup е компания, специализирана в проектирането, производството и глобалното разпространение на технологични продукти, свързани с управлението на води, контрола и трансформацията на енергията – които днес са основният фокус на интерес в световен мащаб”, посочиха от П и М Груп.

А ето и основните групи противопожарни решения, които италианският производител предлага:

Водоснабдяване за противопожарни касети: Системата се състои от пожарогасителна единица с потопяеми помпи, инсталирани в резервоар с обем 3000 l вода. Предложеното техническо решение има изключително компактни размери и е готово за инсталация, като може да се монтира в сградата или в непосредствена близост до нея.

Вкопана система за противопожарно водоснабдяване (модели PVTO, VTBOX, PVTR): Тя се поставя близо до сградата, като е изцяло подземна, а достъпът до нея може да бъде с различен вид стълби - с или без надземна кабина за вход. Системата се състои от резервоар, две помпи, резервно захранване, пожарогасител, осветление и отопление на сухата камера.

Надземна система за противопожарно водоснабдяване: Включва суха камера, оборудвана с осветление, отопление и пожарогасител. А разновидностите могат да бъдат:

  • Модел VTE: Цялата система е над земята, като противопожарният резервоар е свързан в обща конструкция със сухото помещение;
  • PFB-SM + CIS: Подземен резервоар и надземен пожароустойчив контролен шкаф (предварително сглобен и комплектован);
  • PFB+CIS-E: Надземен резервоар и надземна пожароустойчива кабина (предварително сглобена и комплектована);
  • Модел PFB + CIS-I: Подземен резервоар и надземна пожароустойчива кабина (предварително сглобена и комплектована).

Противопожарен технически фургон: „Изработен е от бетон и е предварително сглобен и окомплектован с противопожарното оборудване. Той улеснява цялостното изпълнение на инсталацията и е подходящ при липса на достатъчно пространство. Съоръжението е с R60 структурна огнеустойчивост и реакция на огън клас А1“, обясниха от П и М Груп.

Източник на снимковия материал: Fourgroup, pixabay.com

Тагове: Fourgroup, ВиК, П и М Груп, сигурност в сградите

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

П и М Груп
http://www.pimgroup.eu/