Надежден контрол на процесите по дезинфекция на води със сензори Walchem от АкваКом Електроникс

24.11.2020 г.3 мин.

Мониторингът и контролът в процесите на дезинфекция на питейните води са толкова важни, колкото и самата дезинфекция. В тази връзка, от доказаното българско инженерингово дружество АкваКом Електроникс предлагат на Вашето внимание специално разработените сензори Walchem за свободен хлор, бром, общ хлор, хлорен диоксид, озон, пероцетна киселина и водороден прекис. Ето какво още разясниха за тях от компанията за читателите на Инженер.bg.

„Амперометричните (б.ред. амперометрия: откриване на йони в разтвор на базата на електрически ток) сензори на Walchem представляват рентабилно и надеждно решение, удовлетворяващо изискванията за контрол на дезинфекцията. Съвместими с контролерите от серията WDIS и WebMaster®, те непрекъснато и директно измерват химическата концентрация, без използването на реагенти“, посочиха от АкваКом Електроникс официален партньор на производителя у нас.

Сензорите са подходящи за широко поле от приложения, включително охладителни кули, хранително-вкусова промишленост, питейна вода, отпадъчни води, басейни и спа съоръжения.

Сред основните предимства на технологията, използвана в уредите, са:

  • Ниски разходи за поддръжка не са необходими скъпи реактиви или тръби за подмяна;
  • Разнообразие от окислители и обхвати на измерване;
  • Бърза реакция, благодарение на непрекъснатия процес на измерване;
  • Пробата може да бъде върната в процеса.

„Гамата на Walchem обхваща немембранни сензори, подходящи за дезинфекция на битова гореща вода до 70 °С в болници, училища и др. Тези датчици са приложими и в случаи, когато трябва да се вземе проба от тръбопровод или съоръжение (до 8 bar) и няма възможност водата да се изпусне свободно в атмосферата”, обясниха още от доказаното българско дружество.

Сензорите за бром, включени в тази серия, се отличават с едно съществено предимство. Когато ORP датчиците и други амперометрични сензори не могат надеждно и повторно да измерват брома, който е стабилизиран със сулфамат, моделите на  Walchem могат.

Walchem е водещ производител на онлайн аналитични инструменти и електронни дозиращи помпи, чиято цел е да осигури интеграция на сензор, помпа и електронни технологии за химически контрол. Официален партньор на компанията за българския пазар е фирма АкваКом Електроникс.

Източник на снимковия материал: АкваКом Електроникс, Walchem

Тагове: Walchem, АкваКом Електроникс, ВиК, водообработка, сензори

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

АкваКом Електроникс ЕООД
http://aquacombg.com/