Аквастарт: Xylem достави помпени решения за 18 плувни съоръжения във Великобритания по време на пандемичната 2020 г.

04.03.2021 г.3 мин.

Пандемията от корона вирус наложи нуждата от по-високо ниво и регулация на безопасността в развлекателните и спортните съоръжения. Това предизвикателство застана и пред новия център за водни спортове Sandwell в Сметвик, който ще бъде домакин на събития за гмуркане и плуване за игрите на Британската общност в Бирмингам през 2022 г. Основните помпени съоръжения за басейните са доставени от Xylem, а повече за проекта пред Инженер.bg разказаха от утвърденото българско дружество Аквастарт, което е партньор на производителя у нас.

Модерното съоръжение в Бирмингам включва 50-метров олимпийски басейн, 25-метров басейн за гмуркане, обществен басейн и места за 1000 зрители. Очаква се комплексът, чиято стойност е 73 милиона паунда, да бъде окончателно завършен през пролетта на 2022 г. Освен това, тече строителството и на други 17 спортни и плувни съоръжения из цяла Великобритания, които са част от същата мащабна поръчка.

Работата по центровете за водни спортове започва през 2020 г., в която рискът от непредвидени прекъсвания на каквито и да е дейности бе особено висок – факт, довел до допълнителни логистични затруднения. „Интелигентното оперативно управление на Xylem и работата в тясно сътрудничество с местните партньори и изпълнители позволиха всички технически решения за 18-е комплекса да бъдат доставени навреме и в съответствие със спецификацията на клиента. А това включва 58 смукателни помпи, 74 бустер помпи, 20 потопяеми помпи DIWA и 32 разходомера Magflux“, обясниха от Аквастарт.

Доставените циркулационни помпи Lowara e-NSC трябва да предлагат максимална ефективност и минимални текущи разходи, тъй като работят 24 часа в денонощието, за да осигурят необходимата за безопасността и здравето на плувците рециркулация на водата. За 25-метровия басейн тя е приблизително веднъж на всеки 3 часа.

„Xylem успя да се отличи сред своите конкуренти за тази конкретна поръчка, като предложи нещо повече от помпи. Богатото продуктово портфолио на компанията включва също разходомери Magflux и VSD, което дава допълнителна стойност на изпълнението“, посочиха още от българското дружество.

Източник на снимковия материал: Xylem, pixabay.com, Аквастарт

Тагове: Lowara, Xylem, Аквастарт, ВиК, помпено оборудване

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Аквастарт ООД
www.aquastart.bg