Акварор: С предварително изолираните тръби на Polymelt ще минимизирате енергийните загуби и ще спестявате значително

07.02.2024 г.4 мин.

От Polymelt планират да разширят производствената си програма с  предварително изолирани фитинги.

„Един от най-енергийно ефективните методи за пренос на флуиди с определена температура на по-големи разстояния е използването на предварително изолирани тръби. Компанията Polymelt, лидер в производството на висококачествени ВиК технологии, предоставя работещо решение в това отношение със специализиран продукт от своето богато портфолио“, разказаха за читателите на Инженер.bg от Акварор – Бояджиев и синове. Фирмата е сред водещите на българския пазар във вноса и търговията с висококачествени продукти с приложение във ВиК, ОВК и др. сектори. Сред дългогодишните партньори на дружеството е немската компания Polymelt, а многообразието в нейните технологични решения и отличните референции за тях дават основание на специалистите от Акварор да ги определят като устойчиви, иновативни, високоефективни и с доказана дълготрайност.

Предварително изолираните тръби на Polymelt са обвити с твърда PUR (Polyurethane) пяна и външна полиетиленова (РЕ) обвивка, които осигуряват на системите изолация и допълнителна защита. Вътрешните тръби могат да бъдат от продуктовите линии Ecosan и Mechanical на немската компания. Тази конструкция позволява преноса на вода с висока температура, независимо от нейното предназначение – в отоплителни инсталации, в системи за охлаждане, за питейно-битови или технологични нужди, за термални и друг тип води. По този начин те могат да се транспортират на значителни разстояния с ниско ниво на топлинните загуби.

При вкопаване на системи от типа PP-RCT на Polymelt, инсталациите постигат енергоспестяване в сериозна степен, благодарение на характеристики като ниска топлопроводимост и липса на корозия на материала, дори без ползване на антикорозионни добавки към флуида. В резултат на това инсталациите са много икономични за поддръжка, като се избягват скъпи и времеемки ремонти, а имайки предвид и относително ниската цена на продуктите, сумарната инвестиция е изключително финансово изгодна.

„Към тези предимства ще добавим дълготрайността на тръбните системи на Polymelt, лесната им инсталация, ниското линейно разширение на тръбите и здравите монтажни връзки, които не протичат с времето. Леката конструкция ги прави особено предпочитани от строители и монтажници, а надеждността – от инвеститори и ползватели“, поясниха от Polymelt.

Тези характеристики превръщат предварително изолираните полипропиленови тръбни системи на Polymelt в предпочитано решение както в инфраструктурното строителство, така и в обществени сгради и хотели, особено в областта на SPA туризма за оползотворяване на термални водни източници, но също и в магазини и молове, училища, стадиони, както и в инсталации за индустриални цели в областта на хранително-вкусовата промишленост, химическата индустрия, в лаборатории, в селското стопанство, минното дело и мн.др.

Производителят предлага продуктите с дължина 5.8 m, като от всеки край на тръбата са осигурени 220 mm свободна зона от изолация за улесняване на манипулациите.

„От екипа на Polymelt планират да отговорят на пазарните потребности въвеждайки в производствената си програма предварително изолирани фитинги. Тази гама от елементи ще бъде съобразена с многообразните изисквания на клиентите, а дизайнът и производството ще бъдат доразвити в съответствие с процедурите на компанията“, допълниха още от Акварор-Бояджиев и синове.

Източник на снимковия материал: Акварор – Бояджиев и синове, Polymelt, canva.com

Тагове: Polymelt, Акварор – Бояджиев и синове, ВиК, дистрибуция, енергийна ефективност, производство, тръбопроводи

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Акварор – Бояджиев и синове ООД
www.akwaror.com