LEGIO.paneel – дизайнерски панел, който предпазва течащата вода от Легионела и Псевдомонади

30.09.2020 г.4 мин.

Днес ще Ви представим иновативните еднопозиционни системи LEGIO.paneel, които осигуряват надеждна защита срещу микробиологично замърсяване на водата. „Серията е предназначена за приложение на индивидуални душове или фитинги, като осигурява чиста вода чрез напълно безопасна технология“, съобщиха за Инженер.bg от LEGIO GROUP – немски производител на разнообразни решения за пречистване на води.

LEGIO.paneel представлява устройство със завладяващ дизайн и доказана технология, което може да се прилага в обществени сгради като басейни, спортни зали, лечебни заведения и др. Вграденият в него LEGIO.filter премахва ефективно всички частици, по-големи от 0.02 µm от течащата вода, включително патогенната Легионела и Псевдомонади.

Псевдомонадите (Pseudomonas) са род микроорганизми, който съдържа около 140 вида, 25 от които са свързани със заболявания при човека. Повечето от тях причиняват заболявания при хората, свързани с т.нар. опортюнистични инфекции. Това означава, че въпреки че рядко инфектират здрави индивиди, бактериите са сериозна заплаха за хора с компрометирана имунна система. Такива например са хоспитализираните пациенти. Смъртността при псевдомонадните инфекции е сравнително висока, като това се дължи основно на комбинацията между отслабената имунна защита на гостоприемника и производството на извънклетъчни бактериални ензими и токсични продукти от техния метоболизъм.

„Филтрираните бактерии се отмиват безопасно навън, без да е необходимо използването на електрически ток, което прави поддръжката минимална. Почистването е хидравлично и автоматично, като се извършва след всяко използване на системата“, посочиха от LEGIO.

Загубата на налягане с LEGIO.filter е само около 0.5 bar.

„LEGIO.filter модулите имат дълъг експлоатационен живот от 6 до 10 години. Системата е напълно независима от всички други условия в съществуващата тръбопроводна мрежа, като за монтажа и експлоатацията ѝ не се изискват никакви ремонти, термични или химични процеси. Сградата и нейното използване също не оказват влияние, затова те могат да се прилагат  навсякъде“, обясниха още от компанията.

Материалите, от които се изработва корпусът на LEGIO.paneel, са неръждаема стомана и Corian®, който представлява масивен материал за повърхности, съчетаващ почти неограничени възможности за дизайн с много дълъг експлоатационен живот и лесна поддръжка. Той е изключително издръжлив като панел и особено привлекателен във вид на открит стенен елемент.

Производителността на системата е от 420 l/h - 720 l/h при температури на водата от 20 °C до 40 °C. Максимапното температурно натоварване е до 70 °C за 20 min, а филтрацията на бактерии с LOG>9  е 99.9999999%.

Източник на снимковия материал: LEGIO, freepik.com

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

LEGIO Group
https://legio.com/landingpage-bg