BIO-UV Group – иновативни ултравиолетови (UV-C) системи за дезинфекция на вода и повърхности – от АкваКом Електроникс

08.01.2021 г.4 мин.

С нов партньор в портфолиото си стартира 2021 г. доказаната българска фирма АкваКом Електроникс, специализирана в развоя и внедряването на решения за обработка на води. „От 2000 г. BIO-UV Group проектира, произвежда и доставя иновативни ултравиолетови (UV-C) системи за пречистване на вода, пригодени за басейни и минерални извори, аквакултури, аквариуми, питейни води, промишлени и баластни води. Съвсем наскоро компанията разработи нова система за дезинфекция на повърхности чрез UV-C и озон, за да отговори на текущите здравни предизвикателства, свързани по-специално с COVID-19”, съобщиха за Инженер.bg от АкваКом Електроникс.

Ултравиолетовата (UV-C) технология за дезинфекция включва физическа обработка на водата без химикали. Този вид третиране е един от най-лесните и ефективни начини за получаване на чиста вода, тъй като UV-C лъчите проникват във вредни частици, като атакуват директно тяхната ДНК. Методът носи и редица предимства, сред които:

  • UV лъчите не оказват влияние върху физико-химичното качество на водата и не влияят върху нейния цвят, мирис или вкус;
  • UV-C инактивира широк спектър от микроорганизми, включително патогени, устойчиви на хлор, без допълнителни дезинфектанти;
  • UV-C системите за пречистване на водата са лесни за инсталиране и използване.

„Противно на общоприетото схващане, обработката с ултравиолетова вода не представлява риск за човешкото здраве. Този безопасен метод за обработка не създава условия за възникване на корозия, не използва опасни химикали и не изисква транспортиране, съхранение или боравене с токсични или корозивни продукти”, коментираха от българското дружество.

В текущия здравен контекст, повърхностната дезинфекция е от съществено значение за елиминиране на вируси и за гарантиране на здравословна среда на посетители, пациенти, клиенти и персонал. „Хотели, ресторанти, кафенета, бизнеси, обществени места, транспорт, лечебни заведения – всички сектори на дейност са засегнати и са изправени пред съответните ограничения. Ето защо, основавайки се на своя 20-годишен опит, BIO-UV Group разработи нова гама продукти, която елиминира и инактивира само за няколко секунди всички вируси и бактерии върху обработени повърхности и предмети, включително SARS-COV-2“, поясниха от АкваКом Електроникс.

Новите системи за дезинфекция могат да се използват от:

  • Здравни специалисти от медицинския и парамедицинския сектор (лекари, медицински сестри, зъболекари, физиотерапевти, фелдшери, пожарникари и др.). Те се използват за дезинфекция на стаи, лекарски кабинети, училищни кабинети, прегледни маси, медицинско оборудване, терминал за електронно плащане и др.
  • Кафенета, хотели, ресторанти: дезинфекция на стаи (мебели, телефони, ключове за осветление, дръжки на вратите), приемни, гишета, терминал за електронни разплащания, маси, столове, ключове от стаи, менюта и др.
  • Търговски обекти: дезинфекцията на каси, съблекални, гишета, витрини, гардероби и др.
  • Институции и обществени сгради: дезинфекция на училища и учебни заведения, паркове и детски градини, библиотеки и др.

Източник на снимковия материал: АкваКом Електроникс, BIO-UV Group

Тагове: BIO-UV Group, АкваКом Електроникс, ВиК, водообработка, дезинфекция

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

АкваКом Електроникс ЕООД
http://aquacombg.com/