APS България: Samsun Makina Sanayi произвежда продукти от сферографитен чугун с най-модерната технология в сектора

20.01.2021 г.5 мин.

Висококачествените продукти от сферографитен чугун на водещия турски производител Samsun Makina Sanayi Inc. (SMS) са представени и на българския пазар благодарение на фирма APS България (Ей Пи Ес България). „Samsun Makina Sanayi Inc. (SMS) произвежда тръби, фасонни части, водопроводна арматура и помпи за вода, като притежава повече от 50 години опит в изпълнението на проекти, производството и монтажа на съоръжения за напоителни системи, питейни, отпадъчни води и инфраструктурни приложения”, съобщиха за Инженер.bg от българското дружество, което, като част от APS Romania S.R.L., е официален представител на турската компания у нас. Ето какво още научихме за Samsun Makina Sanayi…

Samsun Makina Sanayi стартира дейността си с производството на центробежни помпи през 1967 г. в гр. Самсун, Турция, който се намира на брега на Черно море. С развитието си постепенно започва да предлага разнообразна арматура за водния сектор. Днес портфолиото на компанията включва двойноексцентрични клапи тип „Бътерфлай“, шибъри с метален и гумиран клин, обратни клапи, въздушници, пожарни хидранти и др. Производството на тръби и фасонни части стартира през 2002 г.

„През април 2016 г. в Адана, на брега на Средиземно море е открит втори завод на фирмата за производство на тръби от сферографитен чугун на базата на най-модерна технология за диаметри от DN 80 до DN2200. Фабриката разполага с огромни складови площи, в които постоянно  поддържа сериозни количества от стандартни тръби от всички диаметри. По този начин се превръща във водеща в сектора, осигуряваща постоянно високо качество, бързина на доставките и безопасно и „зелено“ производство“, разказаха от APS България.

„На 2 март 2019 г. е създадено съвместно предприятие между Samsun Makina Sanayi A.Ş. и Алжирската група COSIDER за строителство на нов завод в индустриалната зона на Sidi Khettab, Алжир, за производство на тръби от сферографитен чугун с диаметри от DN80 – 1200, който се очаква да заработи съвсем скоро“, информираха още от българското дружество.

Samsun Makina Sanayi в цифри:

Фабриката в Samsun Organized Industrial Zone е изградена върху 200 000 m² открити и 100 000 m² вътрешни площи;

В нея се формоват, отливат и обработват елементи, вариращи от 1 kg до 25 t;

Фабриката в Адана осигурява годишно производство от над 560 000 t;

Първоначалният капацитет на завода за тръби в Алжир е 100 000 t;

Продуктите отговарят на всички изисквания на европейските стандарти EN 545:2010 и EN 598:2010, както и на други международни и местни стандарти.

„Използвайки най-модерните съоръжения в сектора, фирмата е независима от външни доставчици. Също така, предлага всички описани в стандарта вътрешни и външни покрития (PUR, PE, Epoxy, циментация и т.н.), както и заключвания, изисквани по проект”, уточниха от APS България.

Контролът на качеството във всички стъпки от производствения цикъл – от доставката на суровини до дистрибуцията на продуктите – се извършва като се спазват изискванията на системата за управление на качеството ISO 9001: 2008.

Фирмата е не само регионален производител, но и световен доставчик на тръби и фасонни части, изнасяйки продуктите си в Европа и Азия, а изпълнените от нея проекти са в Европа, Близкия Изток и Африка.

„Ние от APS България притежаваме всички необходими документи за разпространение на продуктите на Samsun Makina Sanayi на територията на България и сме готови да Ви помогнем както с помощ при проектирането и предоставянето на оферта, така и с организирането на транспорт, инструктаж и надзор на място, а също и с гаранционен и извънгаранционен сервиз. Закупувайки продуктите на Samsun Makina Sanayi, Вие ще използвате най-модерната и качествена технология в този сектор“, обърнаха се към всички свои настоящи и български клиенти от APS България.

Източник на снимковия материал: APS България, Samsun Makina Sanayi

Тагове: Amiantit Pipe Systems (APS), ВиК, Ей Пи Ес България, производство, тръбопроводи

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Ей Пи Ес България / APS България
https://www.aps-bulgaria.bg