Тех Индустри България: Осигурете надеждна дезинфекция на водата в резервоари и водохранилища с модулите UVpro

19.02.2021 г.4 мин.

Ултравиолетовата дезинфекция на водата се счита за един от най-ефективните методи за обеззаразяване срещу бактерии, плесени и образуване на биофилми, без този процес да повлиява по някакъв начин върху физикохимичните свойства на водата. „UVpro модулите, които предлагаме, дават възможност за проектиране на решения, съобразени с конкретната инсталация. Различните възможности за пречистване на водата са резултат от специфичните конструкции на модулите. Проточните водни реактори EWR са монтирани в тръби и са проектирани за различни дебити. За разлика от тях, потопяемите облъчващи модули като TS 40 предотвратяват появата на биофилм по стените на резервоарите и цистерните, като едновременно с това ефективно пречистват водата“, коментираха за Инженер.bg от доказаната българска фирма Тех Индустри България, чието обширно продуктово портфолио включва и решения за UVC дезинфекция.

UVpro модулите са предназначени за дезинфекция на вода в резервоари, спринклерни системи, охладителни кули, басейни и водохранилища, както и на технологична вода в затворени циркулационни контури.

Серията проточни водни реактори UVpro EWR

намира широко приложение и включва модули с различни размери и производителност – от микрореактори за дебит от 60 l/h за циркулационни контури в медицинската техника с водно охлаждане, до реактори с обем на дезинфекция от 300 m³/h за промишлени приложения. Използваната висококачествена неръждаема стомана позволява използването на модулите за дезинфекция както за питейна вода, така и за производство на храни. Продуктовата гама включва и различни модули за мониторинг със и без UVC сензори.

Предимства на модулите UVpro EWR:

  • Компактна конструкция;

  • Системи за дезинфекция с капацитет от 60 до 300 000 l/h;
  • Реакторът е със степен на защита IP68 при налягане до 5 bar;
  • Стандартното изпълнение включва модул за мониторинг и брояч на работните часове;
  • Допълнителна опция: UVC-сензори за постоянен мониторинг на мощността.

Модулите UVpro EWR намират приложение в инсталации за индустриални, процесни, охлаждащи и питейни води.

Потопяемите облъчващи модули UVpro TS

са оптимално решение за дезинфекция на вода в различни резервоари, като тези в системи за овлажняване на въздуха, инсталации за промиване с водо-въздушна смес, охладителни кули и други в съответствие с директива VDI 6022 за хигиена на сгради и помещения. „Модулът UVpro TS може да се монтира директно в резервоарите на климатичната система или на затворения циркулационен кръг, като облъчването премахва както микроорганизмите, увлечени от въздуха, така и биофилмите по стените на резервоара“, поясниха от Тех Индустри България. Серията UVpro TS е със степен на защита IP68 и е изработена изцяло от неръждаема стомана.


Предимства на UVpro TS:

  • Лесен монтаж директно в резервоара;

  • Изпълнения с различни дължини и мощност;

  • Специален водоустойчив кабел;

  • Лесно свързване с модулите за наблюдение.

Модулите UVpro TS са предназначени за всички видове водни резервоари, охладителни кули, цистерни и други подобни съоръжения.

Запознайте се и с други приложения на UVC дезинфекцията за чиста и безопасна среда в новата брошура на Тех Индустри България ТУК.

Източник на снимковия материал: Тех Индустри България, UVpro

Тагове: UV-C осветители, ВиК, дезинфекция, Тех Индустри България

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Тех Индустри България ЕООД
www.techindustrybg.com