Помпен офис придоби Пиос България, с което разшири решенията си за водообработка в битовия и индустриалния сектор

10.02.2024 г.4 мин.

През 2023 г. утвърдената българска търговска и инженерингова компания Помпен офис придоби бизнеса на Пиос България, като по този начин разшири дейността си в сферата на водообработката. „Поставихме началото на ново направления в нашата дейност, като така искаме да осигурим още по-голяма добавена стойност на нашите потребители, особено в битовия сектор. Чрез решенията на Пиос ние сме в състояние да предоставим чиста, здравословна и вкусна питейна вода за питейно-битови нужди, както и омекотена вода за бита и за индустрията“, коментираха пред Инженер.bg от Помпен офис.

Безелектрическите омекотителни системи Kinetico вече са част от продуктовата гама на Помпен офис

Пиос България предлага богата гама от оборудване за третиране на вода, включително филтриране, пречистване, омекотяване и дезинфекция. Компанията е официален дистрибутор за страната на производителя на безелектрически омекотителни системи Kinetico (САЩ). „Брандът Kinetico е пионер на пазара, предоставяйки напълно автоматизирана технология, която не се нуждае от електричество. Това я прави уникална спрямо традиционните системи за водоподготовка и третиране на вода. Първоначално производителят се фокусира върху продукти за битово приложение, но постепенно разширява портфолиото си със системи за търговски и индустриални приложения, включително решения за хотели, ресторанти и кафенета (ХОРЕКА), болници, офиси и др.“, обясниха от Помпен офис.

Омекотителите Kinetico не съдържат електрически елементи, а работят изцяло механично и автоматизирано без ток. Това позволява да бъдат инсталирани дори в помещения с висока влажност, в които средата не е благоприятна за конвенционална омекотителна система. Технологията на Kinetico използва част от омекотената вода за регенерация, което съкращава драстично времето на процеса и понижава консумацията на сол.

Портфолиото на Пиос България: разнообразие от продукти и решения за водообработка

Продуктите, фигуриращи сред предложенията на Пиос, включват:

  • Безелектрически омекотителни системи Kintetico;

  • Стандартни омекотителни системи Pentair;

  • Системи за пречистване на вода с обратна осмоза: Platinum Wasser (Германия), Coway (Южна Корея);

  • Филтърни тела и колони: Pentair, Cintropur, Euraque;

  • Филтри и филтърни пълнежи: Bluefilters, Euraque;

  • UV лампи за дезинфекция на вода: KingLight.

Пиос вече е част от семейството на Помпен офис. Предлагаме на нашите клиенти пълно сервизно обслужване – от покупката на продукта и съдействието с инсталацията до своевременното информиране за смяна на консумативите и сервиза по време на и след гаранционния период. Освен това потребителите могат да получат безплатна консултация за избора на най-оптималното решение спрямо изискванията и бюджета им, безплатен тест за електропроводимост*, безплатен тест на твърдост на вода от даден водоизточник, както и да опитат вода, преминала през обратна осмоза с реминерализация“, допълниха още от Помпен офис.

* Тази величина показва пълното количество разтворени във водата соли и други твърди вещества и е показател за това с колко анализираната вода се различава от напълно чиста вода – дестилирана или преминала през обратна осмоза.

Източник на снимковия материал: Помпен офис, Пиос България (Pios), canva.com

Тагове: ВиК, водообработка, Помпен офис, пречистване

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Помпен офис ЕООД
www.pumpoffice.com