Надеждна защита от замръзване, конденз и топлинни загуби за всички тръбни системи с изолация K-FLEX от Юроком 2000

26.01.2021 г.3 мин.

През зимата ВиК и ОВК инсталациите са изложени на редица негативни външни влияния, благодарение на които рискът от замръзване и конденз рязко се увеличава. Повече от ясно е, че най-ефективният начин за предпазване на тръбните мрежи е надеждната изолация. Ето защо в днешния материал ще Ви запознаем с тръбна и листова изолация от микропореста гума и разпенен полиетилен на италианския производител L’isolante K-FLEX, предлагана на българския пазар от доказаната търговска фирма Юроком 2000.

„Освен за предотвратяване на замръзване и конденз, изолацията K-FLEX ST се използва и за предпазване на топлопроводите от топлинни загуби“, коментираха за Инженер.bg от българската компания.

K-FLEX ST са гъвкави еластични материали от пенообразен синтетичен каучук. Произвеждат се във формата на тръби и листове с дебелина до 32 mm. Сред свойствата им са:

  • Отлична водонепроницаемост;
  • Ниска топлопроводимост;
  • Самогасене при пожар;
  • Висока устойчивост към микроорганизми, мухъл и атмосферни влияния.

Основата от синтетичен каучук е определяща за високата еластичност на материала и дава възможност за използването му в различни области вентилационни и климатични системи, хладилни инсталации, технологични тръбопроводи и оборудване, санитарни, отоплителни и водоснабдителни мрежи.

„Изолацията от разпенен полиетилен е една от най-практичните и икономични изолации за тръби. Тя е често използвана във всички видове водопроводи, хладилни и отоплителни инсталации”, уточниха от Юроком-2000 за другия вид тръбна изолация, която предлагат.

L’isolante K-FLEX е италиански производител, специализиран в производството на топло- и звукоизолационни еластомерни материали. Компанията разполага с производствени мощности и дъщерни дружества по целия свят. Диверсифицираната продуктова гама предлага решения за различни пазарни сектори, включително строителство, транспорт, нефтохимическа и възобновяема енергия. „L’isolante K-FLEX е световен лидер на пазара, благодарение на фокуса си върху технологичните иновации и качеството на своите продукти, които играят съществена роля в контрола на потреблението на енергия и намаляването на емисиите на парникови газове”, посочиха още от Юроком 2000.

С продуктите K-FLEX са оборудвани редица емблематични обекти по целия свят, включително La Scala в Милано, знакови стадиони и многобройни индустриални предприятия със специфични нужди, за които ще Ви разкажем скоро.

Източник на снимковия материал: K-FLEX, Юроком 2000

Тагове: K-FLEX, ВиК, ОВК, тръбопроводи, Юроком 2000

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Юроком 2000 ООД
http://www.eurocom2000.net/