Антибактериални филтри LEGIO.ball – интензивна грижа за водата в клиники, болници и обществени сгради

15.12.2020 г.4 мин.

Високи хигиенни изисквания към водата, случаи на заразни огнища, микробиологично замърсяване, епидемии, постоянна нужда от контрол на инфекциите всичко това е част от условията, при които водопроводните инсталации в обществени сгради, лечебни заведения и домове за възрастни хора трябва да продължат да работят надеждно. Затова водещият немски производител LEGIO GROUP създаде гамата продукти LEGIO.ball. Ето какво коментираха от компанията за читателите на Инженер.bg.

„Към тази продуктова група принадлежат няколко вида филтри: LEGIO.ball филтър за мивка антибактериален, LEGIO.ball междинен (inline) филтър и LEGIO.ball горен душ филтър. Всички те филтрират всички бактерии като Легионела, Псевдомонати и др. на 99.99999 % с LOG > 7 и гъбички с LOG > 4 от водата“, посочиха от LEGIO.

Душ филтър LEGIO.ball

Той е надеждно и универсално приложимо решение със специална адаптирана основа на душа за оптимална водна струя. Приложим е при възникване на огнища на легионелоза или в случаите, когато се изисква цялостна защита. Душ филтърът LEGIO.ball може да се използва в производствени и административни сгради, спортни съоръжения, хотели, детски градини, начални училища, домове за възрастни хора, курорти, в развлекателни лодки и каравани, мотели и вили, както и в жилищни сгради за лична употреба.

„Подмяната на картриджа е бърза, без използване на инструменти. Филтърът е наличен във версия в медицинско бяло и други цветове, а в случаите, когато се прилага в обществени и социални сгради, може да се избере опцията за корпус със защита от вандализъм“, поясниха специалистите на производителя.

LEGIO.ball междинен (inline) филтър

Този филтър се монтира директно на водопроводния кран в случай на микробиологично замърсена водопроводна вода или когато се изисква цялостна защита. Намира приложение в медицински заведения, като се поставя пред медицински прибори, например ендоскопски и диализни апарати, както и в лабораторните фитинги. Може да се монтира и в автомати за питейна вода или кафе автомати, под мивката за студена и топла вода, пред бойлер.

 

Ето и основните характеристики на продуктите LEGIO.ball:

  • Доказана ефективност при задържане на Легионела и други бактерии;
  • Сертификати на немски и европейски институции;
  • Дълъг експлоатационен живот (До 70 дни в зависимост от качеството на водопроводната вода);
  • Високи дебити, дори при ниско налягане на водата;
  • Универсални адаптери за връзка и скоби за всякакви цели;
  • Корпусът е произведен в Германия, а филтриращият модул в Холандия;
  • Продуктите са сертифицирани в съответствие с Указанията на KTW на Федералната агенция по екология, а също и съгласно работните препоръки на DVGW W 270.

Източник на снимковия материал: LEGIO GROUP

Тагове: LEGIO, ВиК, водообработка, здравеопазване, филтри

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

LEGIO Group
https://legio.com/landingpage-bg