Аква Системи: Професионалните системи за водна мъгла TecnoCooling гарантират оптимално охлаждане без мокри повърхности

05.08.2022 г.5 мин.

След като вече Ви разказахме за разнообразните приложения на охлаждането с водна мъгла, в днешния материал предстои да научите повече подробности за системите TecnoCooling, предлагани на пазар у нас от Аква Системи. „Мъглата, която професионалните системи на TecnoCooling създават, е фина, тъй като помпите поддържат налягане от 70 bar, а размерите на капчиците са приблизително 10 µ. По този начин те напълно се изпаряват във въздуха, поемайки максимално количество топлина и без да мокрят повърхностите наоколо“, обясниха за Инженер.bg от утвърдената българска компания.

Ето и най-популярните системи TecnoCooling:

Breezy Time Kit

Комплектите Breezy Time Kit са от типа „направи си сам“ и включват необходимите компоненти за монтаж на системата от самия потребител: помпа за водна мъгла Breezy Time, комплект за филтриране на входящата вода 1x5" 1/2" – 5 µ, резачка за тръби, найлонова тръба във формата на ролка от 25 m – ф 5 mm, найлонова тръба 80 cm в необходимото количество според избрания модел – ф 5 mm, фитинг за една дюза в необходимото количество според избрания модел, краен фитинг за 1 дюза, дюзи против капене от месинг/неръждаема стомана в количество според избрания модел, скоби за монтаж.

Комплектите Breezy Time Kit са подходящи за охлаждане на открити площи от 20 до 80 m2.

Mobicool-900

Mobicool-900 са преносими мобилни системи за охлаждане на открити площи, включващи вентилатор за водна мъгла с интегрирана помпа за високо налягане 1000-psi (70 bar). Подходящи са за открити площи над 50 m2. Необходимо е само системата да се свърже към водоснабдяването и ел. захранването, а водният резервоар с обем 60 l гарантира от 3 до 5 h автономна работа.

I-Cooler

I-Cooler е серия преносими мобилни системи за охлаждане на открити площи с вентилатор за водна мъгла с интегрирана помпа за високо налягане с променливи обороти и таймер. „Системата се отличава с авангарден дизайн, а размерът на резервоара за вода е 70 l. Електрическият двигател на помпата е оборудван с технологията QES (Quiet Engine System) с шумови емисии, по-ниски от 55 dB. I-Cooler има цифров цикличен таймер с дневно и седмично програмиране и аларма за нивото на водата за защита на помпата от работа „на сухо“, обясниха от Аква Системи.

Moskito Terminator Kit

Системата за защита срещу комари и други насекоми Moskito Terminator Kit може да включва до 55 дюзи за периметър на използване до 200 m. Предлага се като комплект от тип „направи си сам“ и включва бутална високонапорна помпа за водна мъгла с налягане 50 bar модел mosKIto и инсталационен комплект с дюзи, тръби и всички необходими монтажни елементи за защитена от комари зона.

„Moskito Terminator Kit е идеалната система за защита срещу комари и други насекоми на външни площи, използваща дозиране на репеленти посредством високо налягане. Системата е с вграден таймер и голяма гъвкавост при програмиране, а честотата на впръскване на мъглата се регулира директно, като по този начин се намалява консумацията на вода и енергия с до 70% в сравнение със стандартните системи. Професионалната помпа е изработена от висококачествени компоненти, включително бутала от неръждаема стомана, анодизирана алуминиева глава, както и дълготрайни професионални уплътнения“, допълниха от Аква Системи.

Освен цялостни системи за охлаждане чрез водна мъгла, в портфолиото на Аква СИстеми можете да откриете и отделни компоненти като помпи, дюзи и вентилатори.

Източник на снимковия материал: Аква Системи, TecnoCooling

Тагове: Аква Системи, вентилатори, ВиК, помпено оборудване

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Аква Системи ЕООД
http://akva.bg/