АкваКом Електроникс анонсира вградените сензори с цифрова комуникация за водни параметри на Pyxis Lab на българския пазар

07.06.2024 г.4 мин.

ВиК секторът може би е сред областите, които най-активно се нуждаят от предимствата на дигиталните технологии, имайки предвид важността и критичността на приложенията в областта. Ето защо, в ролята си на лидер в бранша, фирма АкваКом Електроникс стартира партньорство с Pyxis Lab – водещ производител на сензори за мониторинг на водните параметри. „Уникалните онлайн сензори на Pyxis Lab предлагат гъвкава интеграция с „агностичен“ подход към пазара. Устройствата са способни да комуникират с всеки аналогов и цифров контролер, като разполагат с безжична Bluetooth връзка и могат да се конфигурират, мониторират и калибрират чрез uPyxis® Mobile и настолно приложение“, информираха за Инженер.bg от българската компания. Ето и подробности.

Индустрията за пречистване на води е натоварена с огромна отговорност заради прякото ѝ влияние върху здравето на човека, качеството на живот на общността и околната среда. Това е причина да е една от най-консервативните, но и повод за по-смел поглед към позитивите на най-новите технологии. Пример откриваме в американската компания Pyxis Lab, чието скромно начало е през 2013 г. в Холистън, Масачузетс. Днес обаче тя поддържа локации в Хюстън, Тексас (САЩ), Барселона, Испания, както и Шанхай, Китай, предлагайки висококачествени вградени сензори, ръчни аналитични устройства и флуоресцентни химикали за проследяване, които са впечатлили някои от най-добрите ВиК компании по света.

Гамата от вградени сензори за водни параметри на Pyxis Lab включва:

  • Сензори за корозия;

  • Сензори за дезинфекция;

  • Сензори за разтворен кислород;

  • Флуорметри;

  • Сензори за ниво;

  • Рефрактометри;

  • Сензори за мътност;

  • Сензори за качество на водата.

Устройствата могат да измерват pH, хлор, хлорен диоксид, мътност, захар, гликол, масло, ОРП и др. За по-голямата гама от сензорите на Pyxis Lab вторичният прибор (трансмитер или контролер) за калибриране и настройка вече не е задължителен, нито необходим. Това се постига благодарение на Bluetooth безжичната конфигурация и наличието на аналогови изходи и цифрова (Modbus) комуникация директно от сензора. Освен че позволява значително намаляване на първоначалната инвестиция, тази технология предлага на инженерите лесна настройка и обслужване на уредите“, поясниха от АкваКом Електроникс.

Само през последните осем години, продуктите на Pyxis Lab са инсталирани в над 15 000 обекта в различни индустрии. При всеки от тях целта е да се подобрят операциите на клиентите, като се контролира дозирането на химикали и контрола върху процеса, както и да се осигури по-висока производителност, като същевременно се намали въздействието върху околната среда. Сензорите са проектирани от опитен екип, който базира работата си върху широка гама от най-новите химически, материални, оптични и електронни технологии“, допълниха още от българското дружество.

Източник на снимковия материал: АкваКом Електроникс, Pyxis Lab, canva.com

Тагове: АкваКом Електроникс, ВиК, контролно-измервателна апаратура, мониторинг, сензори

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

АкваКом Електроникс ЕООД
www.aquacombg.com