Адара Инженеринг: Пневматичните помпи ARGALAIR са специално разработени за работа с филтър преси

06.11.2020 г.3 мин.

Филтър пресите се използват за отделяне на течността от твърдите примеси както при обработката на отпадъчни води, така и в редица други индустрии. Като част от такава система пневматичната помпа е изключително важен компонент за надеждността на процеса. А защо помпите ARGALAIR са подходящо решение именно за подобни приложения, за Инженер.bg разясниха от доказаното българско дружество Адара Инженеринг, специализирано в предлагането, инсталирането и сервиза на помпено оборудване.

„Филтър пресите разделят механично течностите от твърди утайки, шлами и канализационни води. Те се състоят от метални плочи, облечени с хартия, филц или синтетична тъкан, поддържани от механична структура. Затварящ механизъм противодейства на филтрацията и така намалява съдържанието на течност в отпадъчната суспензия“, обясниха от Адара Инженеринг.

Филтър пресите се използват предимно в пречиствателни станции за отпадъчни води, в минната промишленост, хранително-вкусовата и химическата промишленост, при филтриране на керамична суспензия, при производството на хранителни масла и др.

Защо пневматичните помпи ARGALAIR са изключително подходящи решения за този процес?

  • Достигат налягане до 20 bar;
  • Поддържат ниски разходи за поддръжка, благодарение на малкия им брой компоненти (особено в сравнение с помпите с механични уплътнения и имайки предвид разходите за опаковане);
  • Опростен и компактен дизайн;
  • Пулсиращият поток предизвиква пикове на налягане, които поддържат постоянно почистени филтърните екрани;
  • Потокът и налягането непрекъснато се променят по време на процеса на филтриране, а помпите ARGALAIR AODD са изключително универсални и могат да се адаптират към променящите се работни параметри;
  • ARGALAIR AODD са самозасмукващи и могат да работят на сухо, което е важно, тъй като филтърната преса блокира често поради вискозитета на изпомпваната течност.

„Помпите от серията се изработват от алуминий, неръждаема стомана или полиетилен с високо молекулно тегло, а моделът със съответния материал се избират според вида на изпомпваната течност, нейната плътност и абразивност. Оптимизираната конструкция и уникалната система за разпределение на въздуха гарантират надеждност и ефективност на процеса“, посочиха от Адара Инженеринг.

Източник на снимковия материал: Argal, pixabay.com, Адара Инженеринг

Тагове: Адара Инженеринг, ВиК, химическа промишленост, хранително-вкусова промишленост

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Адара Инженеринг ЕООД
http://www.adara-bg.com/