HTI България: GRP тръбопровод на Hobas служи за укрепване на „Моста на пивоварите“ в живописно английско селце

08.04.2021 г.4 мин.

Уърт е малко живописно селце близо до град Сандуич в Източен Кент, Великобритания, а в центъра му се намира езеро, захранвано от река Делф, което се е превърнало в дом на диви патици. Езерото е неразделна част и от системата за управление на дъждовните води на селото. В днешния материал ще Ви разкажем как е укрепен мостът над реката и защо той е важна част от канализационната система, а за целта ни помогнаха от HTI България – водещо дружество в областта на материалите за инфраструктурно строителство.

„Brewers Bridge, или Мостът на пивоварите, е разположен на река Делф и през последните години е станал нестабилен и опасен. Съветът на окръг Кент се ангажира с проектирането и изграждането на решение за укрепване на съществуващата структура и възстановяване на естетическия завършек в съответствие с околностите“, разказаха българските специалисти.

Първоначално над съществуващата конструкция е монтиран временен стоманен мост, за да се поддържа достъпа и да изпълнява ролята на работна платформа за строителната площадка. А действителното решение е съоръжението да се укрепи, като под него се инсталира дълъг 4 m стъклопластов тръбопровод DN1600, SN10 000, произведен от компанията Amiblu с технология на Hobas, а след това той да се уплътни с циментов разтвор Sika High Flow Grout. Структурата е проектирана да отговаря на настоящите изисквания за проектиране, описани в стандарта BS EN 1991-2: 2003.

Amiblu е съвместно предприятие, 50% от което е притежание на Hobas – производител на GRP тръби и фитинги от световна класа и партньор на HTI. Целта на компаниите от групата е да предложат устойчиви решения на съвременните водни и канализационни предизвикателства в света.

Първоначално е построен бент и водата от реката е изпомпана, след това е отстранена тинята от съществуващата канализационна тръба и е изградена нова бетонна основа за тръбата. Едва тогава е монтиран и уплътнен новият тръбопровод. Накрая е изградена обшивна тухлена стена и дървени парапети за безопасност в унисон със заобикалящата ги среда.

„Стъклопластовите тръби Amiblu са особено подходящи за рехабилитация на тръби и водостоци, тъй като са с малко тегло, устойчиви са на корозия, гарантират високо качество и са лесни за инсталиране. Проектирани са да осигурят 150 години експлоатационен живот и се произвеждат в широк диапазон от диаметри до DN4000 mm както с кръгли, така и с некръгли профили“, коментираха от Ейч Ти Ай България.

Източник на снимковия материал: https://www.facebook.com/WorthVillageKent, Amiblu, HTI България

Тагове: Ейч Ти Ай България, тръбопроводи

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Ейч Ти Ай България ЕООД
http://www.hti-bulgaria.com/bg