Юроком 2000: Санитарни продукти Alcadrain се вписват хармонично в интериора на бароковия замък Холич в Словакия

10.11.2022 г.5 мин.

За да продължат да съществуват старинните архитектурни сгради, да ни удивляват и да ни приютяват в прегръдката на времето, е необходима... модернизация. Дори да звучи парадоксално, старите сгради имат нужда от реновация и от интегрирането на съвременни технологии, особено що се касае до инсталации като водоснабдителна, канализационна, противопожарна и т.н. това е неизбежно. Ето защо в днешния материал ще Ви разкажем за замъка Холич в Словакия и продуктите Alcadrain, които обезпечават функционирането на санитарните помещения в него. Подробности за Инженер.bg дадоха от доказаното българско дружество Юроком 2000, търговски партньор на производителя у нас.

Бароковият замък Холич служи като лятна резиденция на Хабсбургите през 18-и век, но преди това сградата преминава през редица трансформации. Разположен днес на 1 km от Чехия и на 24 km от Австрия, оригиналният каменен замък е построен на моравско-унгарската граница през 13-ти век като гранична крепост. Обликът на зданието се променя през следващите векове в съответствие с културните епохи, за да се стигне до 1736 г., когато градът и замъкът стават собственост на Франц I, император на Свещената Римска империя, и е превърнат в бароково имение. Именно благодарение на тази трансформация той е един от най-важните и добри примери за бароковото изкуство в Словакия. Реконструкцията е извършена под наблюдението на някои от най-важните австрийски архитекти и художници по това време: Франц Антон Хилебранд, Жан Никола Жадо и Джоузеф Шамант.

С монументална си и щедра архитектура, замъкът Холич днес е национален паметник на културата.

По време на съвременните реновации на замъка Холич, санитарните помещения са оборудвани със системи за вграждане, клапи и сифони от Alcadrain – част от чешката група Alca, специализирана в производството на санитарен фаянс и санитарни изделия.

„Гамата от системи за вграждане Alca е проектирана, покривайки всички възможни приложения, включително вграждане в масивни стени, гипсокартотени конструкции, както и инсталиране на системите в открити пространства“, посочиха от Юроком 2000.

Освен стандартни системи за вграждане, Alca предлага и:

  • Екологични системи: системи за вграждане, които могат да спестят до 33% от водата при всяко измиване;
  • Системи с вентилация: В случай на недостатъчна естествена вентилация в тоалетното помещение, това решение осигурява директна вентилация на въздуха през тоалетната чиния;
  • Системи за вграждане с горна или предна активация: Гъвкаво решение, което Ви позволява да поставите бутона на структурата в хоризонтално положение. Подходящо е за тавански помещения или ако тоалетната се намира под перваз на прозорец;
  • Системи за дървени конструкции: Вградена е защита срещу евентуално протичане на вода в дървената конструкция на къщата и позволява наклон на казанчето напред и лесен и бърз достъп за монтаж;
  • Системи Slim: С дебелина от само 83 mm, те са разработени за малки пространства, жилищни блокове от бетонни панели, прегради от гипсокартон или реконструкции.

„Сифоните на Alca от своя страна се отличават с голямо количество на водния дебит, достигащ до 68 l/min, ниска височина на монтаж, започваща само от 55 mm, както и неограничена възможност за цялостно почистване. В продуктовата линия са включени подови сифони, сифони за мивка, душ, вана, писоар и биде, клапи за перални машини, за кондензация, както и комбинирани решения“, допълниха още от българското дружество.

Източник на снимковия материал: Юроком 2000, Alcadrain, www.trip.slovakia.travel/, www.holic.sk

Тагове: ВиК, санитария, Юроком 2000

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Юроком 2000 ООД
http://www.eurocom2000.net/