Една от най-старите сгради във Венеция е жива и днес, предлагайки несравним комфорт с климатични системи на Samsung

21.09.2021 г.4 мин.

Построена през 1228 г., унищожена от пожар и възкръснала отново през 1508 г., Fondaco Dei Tedeschi е една от най-старите сгради във Венеция. Днес великолепното здание, разположено на Канале Гранде в близост до моста Риалто, служи като луксозен търговски център, в който посетителите и служителите получават подобаващ комфорт, благодарение на климатичните системи на Samsung Electronics Air Conditioning Europe (SEACE) – направлението за климатична техника на технологичния гигант Samsung.

„Вълнуващо е, че Samsung бе избран за партньор на този исторически обект. Направихме всичко възможно, за да създадем приятна среда за пазаруване, като същевременно запазим красотата на сградата. Въздуховодите и телата за стенен монтаж, които осигуряват охлаждане и отопление във всеки ъгъл на помещенията, отличаващи се с високи тавани, бяха скрити максимално добре от погледа на гостите. Гордеем се с този проект“, коментираха пред Инженер.bg от българския офис на SEACE.

Архитектурата на Fondaco dei Tedeschi е типична за италианския ренесансов стил, комбинирайки функциите на дворец, склад, пазар и жилищни помещения за населението. В случая там са живяли предимно германски търговци от градове като Нюрнберг, Юденбург и Аугсбург – оттам идва и името на сградата: „Склад на германците“.

През 20-ти век сградата е служила като централа във Венеция на Италианските пощи, а през 2008 г. е продадена на Benetton Group.

Около 1508 г. фасадата към Канале гранде е стенописвана от Джорджоне и Тициан. От работата им обаче, заради соления и влажен климат на лагуната, оцеляват само няколко фрагмента, които сега се помещават в двореца Ca'D'Oro във Венеция.

Интериорът включвал и изключителни произведения на изкуството на Веронезе, Тициан и Тинторето, голяма част от които също са изгубени.

В историческата сграда са монтирани:

Външни устройства:

  • 3 броя DVM S Eco: компактни и високопроизводителни системи за отопление и охлаждане с променлив дебит на хладилния агент (VRF);
  • 8 броя DVM S HR: климатични системи за едновременно отопление и охлаждане и рекуперация на топлина, което означава, че отпадната топлина при охлаждане може да се използва при отоплението на друго помещение.

Вътрешни устройства:

  • 37 броя въздуховоди MSP: работят мощно, но безшумно, с външно управление на статичното налягане и с възможност за прикриване в тавана;
  • 16 броя колонни климатици;
  • 2 броя хидроустройства Samsung за производство на битова гореща вода;
  • 23 броя климатични тела за стенен монтаж;
  • 3 броя климатични тела за монтаж в окачен таван.

Как климатичното оборудване е интегрирано в изключителния интериор на Fondaco dei Tedeschi, можете да видите в галерията.

Източник на снимковия материал: Samsung Electronics Air Conditioning Europe, SEACE

Тагове: Samsung Electronics Air Conditioning Europe (SEACE), ОВК

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Samsung Electronics Air Conditioning Europe (SEACE)
http://www.samsung.com/bg/business/business-products/system-air-conditioner