ПиМ Груп: Помпи Masdaf обезпечават нуждата от вода на 224 промишлени предприятие в индустриална зона в Турция

07.06.2021 г.3 мин.

Çerkezköy e една от най-големите индустриални зони в съседна Турция. Протичането на индустриалните процеси обаче е невъзможно без вода. Ето защо днес ще Ви разкажем как 224 промишлени предприятия се водоснабдяват благодарение на помпената станция Çerkezköy OSB, чието оборудване е обновено с помпени системи Masdaf – също турско производство. Повече за проекта пред Инженер.bg обясниха от утвърденото българско търговско, производствено и инженерингово дружество ПиМ Груп, което предлага турските помпи у нас.

Помпената станция има три различни локации в индустриалната зона Çerkezköy. Чрез тях всички 224 производствени компании се снабдяват с вода или от водоразпределителната мрежа, или от дълбоки сондажни кладенци. „Съвременните помпени технологии на Masdaf са предпочетени, тъй като те са проектирани с цел да увеличат енергийната ефективност и да намалят емисиите на CO2 в предприятията. По този начин водоснабдяването им е в съответствие с най-строгите световни директиви за екодизайн (Environmentally Conscious Design)“, посочиха от ПиМ Груп.

След проучване на място и подробен предварителен анализ, извършен от Masdaf, в помпената станция са инсталирани и пуснати в експлоатация 6 броя центробежни едностъпални помпи с осово засмукване от серията NM, които осигуряват на съоръжението предимство както по отношение на цената, така и спрямо ефективността.

Серията NM на Masdaf се състои от 48 помпи, чиито основни характеристики са:

  • Дебит: от 5 до 3500 m3/h;
  • Напор: от 4 до 105 m.

„След обновяването на помпените агрегати се наблюдава значително увеличение на ефективността, докато разходите за поддръжка са намалени с цели 70%. Избрани в съответствие с нуждите на конкретното приложение, помпите NM предлагат екологично, ефективно и дългогодишно използване при транспортирането на чиста вода. Процесите по поддръжка и ремонт също са улеснени, тъй като центробежните помпи с осово засмуквне могат да бъдат изолирани от инсталацията, без да се демонтират двигателят или корпусът на помпата“, коментираха още от ПиМ Груп.

Източник на снимковия материал: ПиМ Груп, Masdaf, https://cosb.org.tr

Тагове: MasDaf, П и М Груп, помпено оборудване

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

П и М Груп
http://www.pimgroup.eu/