Оборудване на ProMinent осигурява чиста вода за басейн с гледка към родното място на Моцарт

30.09.2020 г.4 мин.

Обичате ли класическа музика? Дори отговорът да е „Не“, можете да се потопите в света на Моцарт, като отседнете в непосредствена близост до дома му в Залцбург. Панорамният хотел Schloss Mönchstein разполага с невероятна гледка към родния град на Моцарт. След мащабна реконструкция в луксозния хотел е изграден басейн, за чиято дезинфекция се грижи системата CHLORINSITU® III на ProMinent. Ето какво още разказаха пред Инженер.bg от българския офис на производителя.

В началото на новото хилядолетие хотелът сменя собственика си и историческата сграда, разположена върху обширна територия, претърпява двуфазно преустройство в изключителен хотел с 24 красиво обзаведени стаи и апартаменти, многофункционална зала и СПА зона. Във втората фаза на проекта е изграден атрактивен открит плувен басейн, от който се разкрива невероятна панорамна гледка към Залцбург, както и закрито джакузи, отворено целогодишно.

„Що се отнася до системата за пречистване и дезинфекция на водата за СПА съоръженията, мениджмънтът на хотела търси надеждно и икономично решение, което да спестява пространство и да бъде щадящо към околната среда“, поясниха от ПроМинент Унгария ООД Клон София КЧТ.

Това е причината инвеститорът да се спре на оборудване от ProMinent. Ето какво включва то:

  • Компактна инсталация за електролиза CHLORINSITU III;
  • Общо 5 броя електромагнитни дозаторни помпи от типа Beta® и delta®;
  • Перисталтична помпа DULCO®flex DF4a за дозиране на флокуланти.

Именно солта дава името на град Залцбург – на немски сол е Salz. А днес това евтино и безвредно вещество се използва в икономичен процес за обработка на вода, като при това спомага за намаляване консумацията на химикали.

Цялата технологична верига се управлява с високоефективна система за мониторинг DULCOMARIN® II, която управлява непрекъснатото измерване и прецизно регулиране на най-важните хигиенни параметри тези на pH, ORP (окислително-редукционен потенциал), съдържание на хлор и проводимост.

„Електролизната система CHLORINSITU® III работи по екологичен начин, като безвредно превръща натриевия хлорид и водата в ниско хлориден и много ниско хлоратен натриево-калциев хипохлорит във вакуум, които се събират в резервоар за съхранение и оттам се дозира в съответствие с изискванията с помощта на отделни дозиращи помпи. Тъй като процесът се извършва на място, няма нужда от транспорт, съхранение и обработка на опасни химикали особено важен фактор за един хотел“, допълниха още от българското дружество.

„Допълнителните предимства на тази съвременна система за пречистване на водата са удобното централно наблюдение с помощта на смартфон или таблет, както и допълнителните икономии на енергия, получени чрез използването на така наречения ECO режим извън работното време на басейна“, коментираха в заключение от ПроМинент Унгария ООД Клон София КЧТ.

 

Източник на снимковия материал: ProMinent

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

ПроМинент Унгария ООД Клон София КЧТ
http://www.prominent.bg