Ей Пи Ес: Водопроводната връзка в кв. „Малинова долина“, София, е изпълнена с чугунени тръби на Samsun Makina Sanayi

21.10.2020 г.3 мин.

В началото на годината в София бе изградена водопроводната връзка между кв. „Малинова долина“ и „Студентски град“, при която са използвани тръби от сферографитен чугун на утвърдения турски производител Samsun Makina Sanayi A.S. Доставчик на материалите за обекта е фирма Ей Пи Ес българското търговско представителство на Amiantit Pipe Systems (APS), турска компания, специализирана в доставката на тръбопроводи за различни граждански и индустриални приложения.

Samsun Makina Sanayi A.S. (SMS) е водеща компания в Турция с повече от 50 години опит в проектирането, производството и инсталирането на напоителни, водоснабдителни и канализационни системи, както и инфраструктурно оборудване за тяхното приложение. Историята на SMS стартира с производството на центробежни помпи през 1967 г., а първият завод за тръби от чугун отваря врати през 2002 г. Той е и първият такъв в Турция. През 2016 г. започва производството на тръби от ковък чугун по иновативна технология в завода на компанията в Адана.

„За нуждите на проекта в столичния квартал Малинова долина бяха използвани тръби от сферографитен чугун C40 с дължина L=6m. Тръбопроводите са изпълнени с външно покритие от цинк (Zn 200 g/m2) и битум 70 µm, а вътрешното циментово покритие е съгласно изискванията на БДС EN 545:2010. Фитингите са с епоксидно покритие 70 µm“, обясниха от Ей Пи Ес.

За реализацията на водопроводната връзка са вложени:

  • DN80 – 6 m;
  • DN150 – 132 m;
  • DN250 – 222 m;
  • Kолена и тройници.

Amiantit Pipe Systems е официален партньор на Samsun Makina Sanayi. Търговската компания предлага богато портфолио от тръбни системи. Тя е собственост на производителя на стъклокерамични тръбопроводи Subor, чиято широка гама включва тръби с диаметри от DN250 до DN4000, а дължините могат да достигнат до 18 m. „Освен това, предлагаме всички видове фитинги - колена, тройници, преходи, специални муфи за шахти и др., като част от тях се изработват в румънския завод на компанията в Илфов“, уточниха от Ей Пи Ес.

Източник на снимковия материал: Ей Пи Ес, Samsun Makina Sanayi

Тагове: Amiantit Pipe Systems (APS), ВиК, Ей Пи Ес България, тръбопроводи

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Ей Пи Ес България / APS България
https://www.aps-bulgaria.bg