Ей Пи Ес България: При реконструкцията на бул. „Тодор Каблешков“ в София са използвани стъклопластови тръби Subor

14.09.2020 г.3 мин.

Качествата на стъклопластовите тръби са безспорни и все по-лесно доказуеми предвид предпочитаната им употреба в различни приложения, свързани с ВиК инфраструктурата. А поредният изпълнен с тях обект е наскоро завършената реконструкция на столичния булевард „Тодоро Каблешков“, при която са използвани стъклопластови тръби Subor. Повече за проекта и за качествата на материалите за Инженер.bg разказаха от Ей Пи Ес България търговско дружество, специализирано в дистрибуцията на тръбопроводи за граждански и индустриални приложения.

Реконструкцията на бул. „Тодор Каблешков“ в София се извърши от юли до септември т.г., а основен изпълнител на обекта бе Трейс Груп Холд. „При реализацията на проекта бяха използвани канализационни стъклопластови тръби Subor PN1 с коравина SN10000 N/m2 и дължина L=6 m, като бяха положени 420 m с диаметър DN1200 и 12 m – DN800 с опесъчени муфи“, посочиха от българското дружество на турската компания.

Турският производител Subor е разработчик на нова система тръби, базирани на стъклени влакна и със структура от тип сандвич. По този начин се получават по-леки и много по-издръжливи на корозия тръби, което означава, че те могат да се произвеждат с по-голяма дължина. „Използвайки метода на навиването на непрекъсната нишка, Subor изработва по-гъвкави и устойчиви както на вътрешно, така и на външно налягане тръби. Материалът е съчетание от стъклени влакна и полиестерни смоли. Продуктовата гама включва от много малки до много големи диаметри. Използват се само некорозивни материали, което прави тръбопроводите устойчиви на корозия и отвън, и отвътре“, разясниха още от Ей Пи Ес Българи.

Ей Пи Ес България е представител за българския пазар на Amiantit Pipe Systems (APS), собственост на турския производител Subor. Компанията оперира и в Румъния, където освен с търговско дружество разполага и с производствена база.

Портфолиото на Ей Пи Ес България включва богато разнообразие от решения за питейни и отпадъчни води, включително за индустриално приложение. Сред тях са GRP (стъклопластови) тръби, стъклокерамични тръби, стоманобетонни тръби за микротунелиране и бетонови шахти, всякакви видове фитинги – колена, тройници, преходи, специални муфи за шахти и др.

Източник на снимковия материал: Ей Пи Ес България

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Ей Пи Ес България / APS България
https://www.aps-bulgaria.bg