ДМ Арматурен: Ултразвукови водомери на Kamstrup с комуникация Sigfox оптимизират отчитането в района на Лион

12.04.2021 г.4 мин.

Френското водоснабдително дружество SOGEDO със седалище в Лион обслужва 900 общини, което го превръща в четвъртия по големина водоразпределител във Франция. През 2017 г. част от клиентите на компанията заявяват, че искат нов метод за отчитане на водопотреблението, тъй като досегашното решение с механични уреди създава все повече проблеми с качеството на предаване на данните. SOGEDO се спира на ултразвуковите водомери на Kampstrup с вградена радио технология Sigfox. А защо, пред Инженер.bg коментираха от ДМ Арматурен – официален партньор на Kampstrup у нас.

За да осигури решение за дистанционно измерване и възможно най-доброто покритие за три селски района с общо 13 500 точки на измерване, SOGEDO избира ултразвуковите водомери на Kamstrup MULTICAL®21 и flowIQ®3100 с комуникация Sigfox. Те съчетават доказана измервателна технология с комуникационна платформа от следващо поколение. „Сред важните причини за този избор са първо, че водомерите се отличават с експлоатационен живот от минимум 15 години, и второ, че радио предавателят Sigfox е интегриран във водомера, което го прави по-малко уязвим и предотвратява загубата на данни между измервателния уред и предавателната глава”, обясниха от ДМ Арматурен.

Радиотехнологията Sigfox предлага отлично покритие, благодарение на което се пренасят данни на много големи разстояния в съответствие с нуждите на SOGEDO. Същевременно, мрежата има нужда от малък брой антени, което я превръща в оптимално решение за случая поради естеството на района.

Статичните ултразвукови водомери на Kamstrup се характеризират с изключително висока прецизност, дълъг експлоатационен живот и множество интелигентни функции. Качеството и здравината на измервателния уред са от първостепенна важност – особено вакуумното уплътнение, което го прави устойчив на влага и конденз, тъй като повечето от новите водомери ще бъдат инсталирани в ями. Още един ценен инструмент за клиентите на SOGEDO са интелигентните аларми, например при течове и обратен поток.

„Тъй като отчетените данни и събитията се съхраняват автоматично в измервателния уред и са леснодостъпни, те могат да се предоставят на крайния потребител. Увеличаването на „прозрачността“ не само в собствените им операции, но и за клиентите е една от най-важните задачи пред водоснабдителното дружество. Предоставяйки на ползвателите достъп до собствените им данни чрез онлайн платформа, всъщност им се дава възможност да поемат отговорност за консумацията на вода“, разясниха от ДМ Арматурен.

„Измервателните уреди на Kamstrup в комбинация със Sigfox технологията ни дават много по-изчерпателна представа за нашата мрежа. Това ни позволява да подобрим ефективността при откриване на течове като непрекъснато да определяме загубите в мрежата“, коментират от SOGEDO.

Източник на снимковия материал: Kamstrup, pixabay.com

Тагове: Kamstrup, водомери, ДМ Арматурен

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

ДМ Арматурен ЕООД
http://hawle.bg/