Вило България: Помпено оборудване на Wilo осигурява водоснабдяването на най-високата жилищна сграда в Аржентина

23.04.2024 г.4 мин.

„Кулата Alvear в Буенос Айрес е с височина от 235 m, с което заема първо място като най-високата жилищна сграда в Аржентина. Тя е и сред знаковите здания в града. Поради нейната височина, сградата представлява инженерно предизвикателство не само в конструктивно отношение, но и от гледна точка на водоснабдяването. Решение обаче е открито с помощта на иновативен подход и помпени системи на Wilo“, разказаха за читателите на Инженер.bg от Вило България, дъщерно дружество на Wilo Group, един от лидерите в производството на помпи и помпени решения в света.

Петдесет и четири етажният комплекс Alvear Tower е със смесено предназначение, което на практика усложнява заданието. Наред с жилищните зони е разположен и луксозен петзвезден хотел, а височината на конструкцията изисква нетрадиционен подход, който трябва да осигури надеждно водоснабдяване до всеки от етажите, без преразход на енергия. Иновативното решение се постига чрез въвеждането на междинни резервоари на различни нива в сградата, позиционирани по стратегически начин, за да поемат водата от помпената система. „По този начин се регулира ефективно водният поток, осигурявайки последователно захранване на всички етажи от кулата Alvear“, обясниха от Вило България.

Ред съществени характеристики са в основата на избора на конкретни продукти от каталога на Wilo, вложени в сградните системи на Alvear Tower: Wilo-Comfort COR Helix VE, Wilo-CronoNorm NL, Wilo-CronoTwin-DL-E, Wilo-VeroTwin-DP-E и Wilo-CronoLine-IL.

Wilo-CronoLine-IL-E притежава категорични преимущества, фокусирани върху икономичността и енергийната ефективност на системата, благодарение на интегрираната електронна настройка на мощността, улеснения в работата чрез технологията Green Button, оптимизирано управление и пълна защита на двигателя. Ефективността на работа и спестяването на електроенергия са сред най-сериозните съображения, когато се прави избор за сграда от мащабите на небостъргач. Тези предимства, както и възможностите им за бързо и лесно управление обединяват Wilo-VeroTwin-DP-E и Wilo-CronoTwin-DL-E. При Wilo-CronoTwin-DL-E освен това са налични различни режими на функционалност – основна, резервна и паралелна работа, както и възможност за конфигурируема реакция при повреда. Моделът Wilo-CronoNorm NL от своя страна притежава специален дизайн, който позволява смяна на лагерите или уплътнението, без да се нарушава работата, както и подобрена хидравлика за намаляване на вибрациите, което е от съществено значение в приложенията за жилищни нужди.

„Технологичният напредък и цифровизацията са сред мегатенденциите, които позволяват нашите помпени системи да работят изключително ефективно. Помпите ни са част от интелигентни структури, чрез които се управляват всички ресурси в системите, тяхното състояние и текущи параметри, като се контролира разходът на енергия и вода. Чрез продуктите и системите ни успяваме да съдействаме за устойчивото бъдеще на планетата. Тези основни принципи прилагаме както за малки и опростени системи, така и за сложни, огромни по мащаб проекти като Alvear Tower“, обобщиха от Вило България.

„Високи нива на ефективност, експлоатационна безопасност и устойчивост – това са базовите характеристики на всички наши системни решения и продукти. Създаваме интелигентни решения и съвременни технологии, удобни за потребителя, защото фокусът за нас са хората“, допълниха още специалистите от групата с над 50-годишна история в бранша.

Източник на снимковия материал: Вило България, Wilo, alveartover.com, canva.com

Тагове: Wilo, ВиК, Вило България, водообработка, водоснабдяване, помпено оборудване

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Вило България ЕООД
www.wilo.bg