Вило България: От високопланинско плато до пустините в Близкия изток – помпените технологии на Wilo функционират безотказно

26.03.2024 г.5 мин.

През последните години устойчивото управление на водните ресурси е основен фокус за технологичните лидери в областта на водоснабдяването и канализацията. Мястото на дългогодишния производител на помпи и помпени технологии Wilo Group безспорно е сред авангарда в това отношение, а един от базовите приоритети на компанията е решаването на проблемите с недостига на вода дори там, където това се явява предизвикателство. „Иновации и устойчивост са ключови думи от мисията на групата, трасираща пътя към „зеленото“ бъдеще на планетата. С богатото си портфолио от изпълнени проекти с оборудване на Wilo, компанията доказва приложимостта на своите помпени технологии при разнообразни технически параметри, условия за работа и специфики на приложенията“, коментираха за читателите на Инженер.bg от Вило България, дъщерно дружество на Wilo Group у нас. „Нашата цел е да осигурим на колкото се може повече хора достъп до вода“, категорични са от фирмата, доказвайки думите си с три впечатляващи проекта.

Разположен в североизточната част на Египет, Al Galala e урбанистичен проект, реализиран върху най-високото планинско плато в зоната на Червено море, на височина от 650 m надморска височина (в най-високата си част). Градът е основен компонент от стратегическата инициатива на правителството, насочена към култивиране и усвояване на неплодородната обширна пустинна земя в тази област. Целта е да се облекчи пренаселената столица Кайро, като се насърчат младите хора и инвестициите към новоразработени части от страната. Проектът спазва баланс между развитието на региона и опазването на природата, а помпените технологии Wilo-SCP и Wilo-EMU KS изцяло работят в тази посока. „Характеристики като дълъг експлоатационен живот, широка функционалност благодарение на здравата конструкция, висока оперативна надеждност и лесно боравене с оборудването са сред аргументите при избора на тези продукти“, разказаха от екипа на Вило България.

Друг проект, този път в сърцето на Европа – град Прага, се реализира под знака на енергийната ефективност. Тук технологиите на Wilo помагат на градските власти в усилията им да се икономисва енергия в определени сгради минимум с 12%. Конкретната цел е спестяването на 37 615 t въглеродни емисии. Модел за този подход демонстрира общинската сграда Obecní dům, в която с модернизирането на технологиите се намаляват съществено разходите за отопление и битова гореща вода. „Изборът е направен с оглед на новаторската функция Dynamic Adapt Plus, чрез която се гарантират допълнителни спестявания в сравнение с други съвременни модели помпи. Чрез доставката на Wilo-Stratos MAXO, Wilo-Stratos MAXO-Z и Wilo-Stratos GIGA-D се постигат конкретните проектни цели по отношение на енергийната ефективност“, обясниха от българското дружество.

Особено визуално впечатляващ проект с оборудване на Wilo „наднича“ от друга точка на света – Дубайската опера на булевард „Шейх Мохамед Бин Рашид“ в Обединените арабски емирства. Емблематичната сграда се счита за една от културните и архитектурните забележителности на Дубай, а концертната зала с капацитет до 2000 души предоставя сцена за изяви от международен мащаб. „Горещият климат в емирствата поставя сериозни предизвикателства пред управлението на микроклимата, снабдяването с чиста питейна вода и т.н. В сградата са инсталирани Wilo-Helix V и Wilo-Multivert MVI, предвид оптимизираната ефективност на тези модели, здравата изработка и използваните подходящи за целите на проекта материали“, допълниха още от Вило България.

Източник на снимковия материал: Вило България, Wilo Group, canva.com obecnidum.cz, timeoutdubai.com

Тагове: Wilo, ВиК, Вило България, водообработка, водоснабдяване, дистрибуция, екология, помпено оборудване

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Вило България ЕООД
www.wilo.bg