Аквастарт: Ресторант „на кокили“ във Флорида се пази от наводнения с компактните канализационни модули Saniflo

19.10.2020 г.3 мин.

Widow Fletcher’s е уникален ресторант, разположен „на кокили“ на брега в Ню Порт Ричи, Флорида. След последната реновация заведението разполага с 2 етажа, като долният е разположен точно до водата и гостите могат да акостират там със собствените си лодки. Какво би се случило обаче при евентуално наводнение и как е решена канализацията, за да се избегне попадането на вода от пристанището в градската канализационна мрежа, разказваме днес с помощта на експертите от доказаното българско дружество Аквастарт.

Widow Fletcher’s е ресторант с традиции, който днес разполага с площ от 1670 m2, както и 45 места за лодки. „Според FEMA (Федерална агенция за управление при извънредни ситуации),  сградата се намира на 2.44 m под заливната равнина. Също така, местната нормативна уредба гласи, че колкото и малко да се намира една сграда под това ниво, е абсолютно задължително ВиК инсталацията да бъде оборудвана със защита, защото ако водата от залива проникне в градската канализационна мрежа, би предизвикала истински хаос“, обясниха от Аквастарт. Това означава, че в случай на буря например, долното ниво на ресторанта би се наводнило и в този случай стандартните тръбопроводи няма да са ефективни.

Едно от възможните решения е да се изгради помпена станция. Но освен че е скъпа инвестиция, местните жители не са били във възторг от идеята. Така, след разглеждане на различни варианти, се стига до използването на канализационни системи Saniflo, които представляват компактни канализационни модули, оборудвани с помпа и евентуално дробилка.

Инсталирани са три системи с дробилка Sanibest Pro за мъжките и женските тоалетни, както и дренажна помпа Sanicom 1, която поема водите от трите умивалника и трите мивки за съдове зад бара. Sanibest Pro е с мощност 1 hp и може да изпомпва отпадъчни води до 7.6 m вертикално и до 45.7 m хоризонтално. Sanicom 1, от своя страна, изпомпва на максимум на 7.6 m вертикално и до 76.2 m хоризонтално, като издържа на температура на водата до 90 °C. Вертикални тръби свързват малките канализационни помпени станции с градската мрежа.

„Инсталацията на оборудването отнема само 2 дни и преминава безпроблемно. Впечатляващо е колко по-рентабилно е това решение спрямо изграждането на голяма помпена станция“, коментираха в заключение от фирма Аквастарт, която е официален партньор на Saniflo у нас.

Източник на снимковия материал: Аквастарт, Saniflo

Тагове: Аквастарт, ВиК, канализационен модул, ХоРеКа

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Аквастарт ООД
www.aquastart.bg