Акварор: „Франкфурт на Майн“, четвъртото по натовареност летище в Европа, се отводнява с тръбна система на Poloplast

08.06.2022 г.3 мин.

Всички сме наясно колко специфични инфраструктурни обекти са летищата от гледна точка както на строителството, така и на експлоатацията им. Безкомпромисните изисквания по отношение на безопасността и сигурността им обхващат всеки елемент от сградите, пистите и прилежащите им съоръжения, а сред критичните инсталации е отводнителната. В днешния материал ще Ви разкажем как е решен този въпрос на летището „Франкфурт на Майн“, Германия, а повече информация по темата за Инженер.bg предоставиха от водещото в областта на ВиК мрежите дружество Акварор – Бояджиев и синове.

„Отвеждането на повърхностните води на летището във Франкфурт е решено с тръбни системи POLO-ECO plus Premium на Poloplast. Цялостното качество и огромните предимства правят продуктите от тази серия оптимално решение за това специално приложение“, поясниха от българската компания, която е и официален партньор на производителя за пазара у нас.

Летището „Франкфурт на Майн“, или „Рейн-Майнско летище“, се разполага върху 2000 ha земя и разполага с два терминала с капацитет 65 милиона пътници годишно, 4 писти, логистични бази, както и съоръжения за поддръжка.

Летището обслужва около 60 милиона пътници на година, което го нарежда на четвърто място по натовареност в Европа, след „Хийтроу“ (Лондон), „Шарл дьо Гол“ (Париж) и „Ататюрк“ (Истанбул).

Извънредните изисквания към тръбните системи за това приложение включват:

 • Екстремни натоварвания;
 • Полагане с минимален наклон;
 • Висока химическа устойчивост;
 • Бързо, лесно и безопасно полагане;
 • Краткосрочна доставка.

Именно на тези условия отговарят тръбните систми POLO-ECO plus Premium, благодарение на:

 • Изключителните си якостни свойства, които се дължат на 3-слойната структура на стената;
 • Надлъжната си стабилност, която ги прави подходящи за полагане при ниски наклони;
 • Устойчивостта си на удар и абразия;
 • Муфеното свързване POLO-TC (TOP-CONNECT), което осигурява оптимална безопасност при монтаж и дългосрочна херметичност, като същевременно спестява време и пари;
 • Високата си химическа и термична устойчивост;
 • Гладките повърхности от вътрешността на тръбата, като по този начин се предотвратява натрупването на отлагания и се гарантира оптимално хидравлично поведение.

„Тръбната система включва широка гама от фитинги в практични размери за индивидуални решения. Освен това изделията се отличават с експлоатационен живот от над 100 години, като качествата и издръжливостта им са доказани от множество преведени тестове“, уточниха от Акварор – Бояджиев и синове.

Източник на снимковия материал: АкварорБояджиев и синове, Poloplast, pixabay.com

Тагове: Poloplast, Акварор – Бояджиев и синове, ВиК, тръбопроводи

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Акварор – Бояджиев и синове ООД
https://www.akwaror.com/