Акварор: С канализационна система Poloplast POLO-KAL XS са изградени обекти като стадиона на СК Rapid във Виена

26.05.2021 г.4 мин.

Към сградните канализационни системи, освен ефективна работа, се поставят и редица други изисквания, сред които лесен монтаж, шумоизолиране, възможност за инсталация в ограничени пространства, конструктивни специфики и т.н. В днешния материал, с помощта на доказаното българско дружество Акварор – Бояджиев и синове, ще Ви запознаем с възможностите на дренажната система POLO-KAL XS на немския бранд Poloplast, с която са изградени не един и два знакови обекта, включително и стадиона Allianz на Спортен клуб (СК) Rapid във Виена, Австрия.

„Тънката тръбна система POLO-KAL XS използва всеки възможен милиметър от наличното пространство, като спестява разходи, благодарение на по-малкото часове, необходими за монтажа ѝ. Освен това гарантира високо ниво на безопасност чрез интегрираните уплътнения Monotec“, коментираха за читателите на Инженер.bg от фирма Акварор Бояджиев и синове, която е партньор на Poloplast у нас.

Ето и иновативните решения, които правят POLO-KAL XS изключително подходяща за сградни приложения:

Без смазка: Новата свързваща технология funTEC, налична за пълната гама диаметри (от DN 32 до DN 110) намалява съпротивителните сили до такава степен, че да направи свързването на тръбите абсолютно гладко без никакви смазки.

Няма шанс да няма място: Изключително компактната муфа Monotec е подходяща за множество приложения, като тънки подови конструкции, подови сифони, стени от гипсокартон или при използване на изолационни маркучи.

Лесно „пасване“ на дължината: Върху тръбите има отпечатана маркировка за дължина, което улеснява измерването и рязането. Освен това, благодарение на специфичния геометричен дизайн на интегрирания уплътнителен пръстен, не се изисква скосяване в краищата.

„Технологията Monotec гарантира, че е невъзможно да забравите или да поставите неправилно уплътнителния пръстен по време на монтажа. Също така, уплътнителните пръстени не могат да се изгубят по време на транспортиране или съхранение, тъй като са интегрирани в елементите”, допълниха от доказаната българска компания.

Опростена шумоизолация: Тънкият изолационен ръкав на POLO-KAL XS предотвратява шум и е лесен и удобен за поставяне.

Издържа на налягане до 2.5 bar: В допълнение към класическото поле на приложение в гравитачни системи за отводняване на сгради, POLO-KAL XS може да се използва безопасно и в напорни тръбопроводи.

С тръбни системи POLO-KAL XS е изграден и новият стадион на СК Рапид във Виена при неговата пълна реконструкция, завършена през 2016 г. В него са инсталирани общо 1 900 m тръбопроводи, 60% от които POLO-KAL XS, а останалите 40% POLO-KAL NG. Допълнителните изисквания към проекта включват изпълнение с висока степен на сигурност и допълнителна шумоизолация в сектора с тръбна конструкция.

През 2014 г. старият стадион „Герхард-Ханапи” е напълно разрушен, а теренът е обърнат на 90° за новото спортно съоръжение.

Дизайнът на новия стадион включва затворена купа с ярко зелена облицовка, а от страната на западната трибуна е разположен тръбен павилион, който е и най-отличителната част от визията му. На южната фасада пък е поставен голям, прозрачен герб на клуба.

Трибуните на стадиона са с капацитет за общо 28 000 зрители, сред които и 2000 ВИП места.

Комплексът включва и пространства за събития, магазини и музей.

Източник на снимковия материал: Poloplast, http://stadiumdb.com/

Тагове: Poloplast, Акварор – Бояджиев и синове, ВиК

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Акварор – Бояджиев и синове ООД
https://www.akwaror.com/