Вентех представи комплект за измерване на остатъчен хлор в питейните води по време на Технофорум Търговище 2017

27.11.2017 г.4 мин.

Българската компания Вентех се отличи за пореден път като участник в ежегодния Технофорум Търговище. През 2017 г. дружеството, специализирано в инженеринг и дистрибуция на оборудване за ВиК, дезинфекция на води и други технически решения, постави акцент върху комплект за определяне на остатъчен хлор, който може да се свърже към SCADA система. „Продуктът е съвместна разработка с наши партньори от Европейския съюз, като целта ни беше, освен безкомпромисно качество, да постигнем и достъпна цена“, заяви пред Инженер.bg инж. Венелин Тенев, управител на Вентех.Технофорум Търговище се превърна в традиционно събитие, чиято идея събира на едно място изтъкнати компании от сектора на проектирането, производството, монтажа, поддръжката и търговията на оборудване с приложение във ВиК дружествата. Тази година браншовото събитие се състоя на 8 и 9 ноември в комплекс „Рай“, гр. Търговище.


„Продуктовото портфолио на Вентех обхваща разнообразни висококачествени продукти с приложение във ВиК сектора. И тази година имахме удоволствието да ги представим пред аудитория от експерти и специалисти, с което затвърдихме позициите на нашата компания в бранша“, коментира още г-н Тенев.


В презентацията си от утвърдената българската фирма обърнаха внимание на уредите за измерване концентрацията на хлор-газ във въздуха и на остатъчен хлор във водите. Висококвалифицираната инженерингова компания в областта на третирането и дезинфекцията на води, в екип със свои колеги от друга държава от Европейския съюз, е разработила комплект именно за определяне на количеството остатъчен хлор във водата, който да отговаря и на финансовите възможности на българските ВиК дружества.


„Вентех е отговорен търговец, който се стреми да откликне в максимална степен на пазарното търсене. Ето защо положихме сериозни усилия за създаването на този продукт. Нашият нов сет е предназначен за непрекъснато измерване съдържанието на остатъчния активен хлор във водата, като има възможност генерираният сигнал да се включи към съществуваща SCADA система. А сред основните му предимства е отличната цена“, коментира г-н Тенев.


„Новият продукт ще помогне на ВиК операторите да оборудват с него критични точки и по този начин да разширят възможностите си за непрекъснато наблюдение в реално време на качествените показатели на подаваната питейна вода“, допълни той.


Асортиментът на Вентех включва още разнообразие от центробежни, мембранни, варелни и дозиращи помпи, хлор-газ дозиращи инсталации за дезинфекция на питейни или отпадъчни води и др.


Повече информация за Вентех ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!

 


Източник на снимковия материал: Вентех

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Вентех ЕООД
http://www.ventech.bg/