Астел, Лазатек, Солид Фил, ПроМинент и Йокогава с интригуващи новости на МашТех/ВодаСофия/Булконтрола 2016

20.04.2016 г.6 мин.

И тазгодишното издание на индустриалните форумиМашТех/ВодаСофия/Булконтрола, традиционно организирани от Интер Експо Център - София, събра под един покрив множество водещи компании и стотици посетители. Сред утвърдените фирми на събитието бяха Лазатек, Астел, Солид Фил, ПроМинент Унгария ООД, Клон София КЧК и Йокогава България, които представиха иновативни технически решения и технологии.Лабораторен чилър Labo 30 на Eurodifroid и апарат за определяне на реалогичните параметри на брашно на Chopin Technologies – сред новостите на фирмения щанд на Астел


Традиционен участник на Булконтрола, утвърдената българска фирма Астел, развиваща дейност в областта на аналитичната апаратура, контролно-измервателна техника и биотехнологично оборудване, заложи на новости в обширната си продуктова гама от доказани европейски производители. Сред тях бе представеният експонат на лабораторен чилър, модел Labo 30. "Той се отличава с иновативна охлаждаща система, позволяваща му да покрива сериозните изисквания на различни приложения. Чилърът е производство на водещата френска компания Eurodifroid", поясни за Инженер.bg г-н Людмил Милачков, управител на фирма Астел.


Друг иновативен продукт, който фирма Астел показа на форума, бе апарат за определяне на реалогичните параметри на брашно, производство на друг още един доказан френски производител Chopin Technologies.Прътоподаващо устройство на TOP Automazioni – акцент на щанда на фирма Лазатек


Лазатек е доказана българска компания в областта на ремонта и поддръжката на металорежещи машини с ЦПУ и окомплектовката към тях.


Сред новостите, които посетителите на МашТех 2016 имаха възможност да видят на елегантния фирмен щанд на фирма Лазетек, бе прътоподаващо устройство на утвърдената италианска компания TOP Automazioni. "За Лазатек това е нов продукт. Ние имаме стремежа и амбицията да направим разпознаваеми на българския пазар изделията на TOP Automazioni, тъй като те се отличават с много високо качество и голяма надеждност", коментира за Инженер.bg Надя Атанасова, управител на Лазатек.


"В лицето на фирма Лазатек намерихме сериозен и стабилен партньор, с който ще работим активно в България", допълни думите на г-жа Атанасова търговският директор за Европа и Азия от италианската компания, който бе пристигнал специално за индустриалния форум у нас.Солид Фил демонстрира работата на 3D принтер на Stratasys и представи иновативната технология вакуумно леене


Солид Фил е водеща българска компания, изцяло фокусирана върху приложенията на 3D технологиите, като 3D принтиране, 3D сканиране, дообработка на 3D принтирани обекти, CAD software и др.


Работещият модел на професионален 3D принтер на щанда на SolidFill привлече вниманието на многобройни посетители. Той бе от гамата Dimension на един от световните лидери в развоя и производството на 3D принтери - американската компания Stratasys, изделията на която SolidFill предлага на българския пазар. Моделът SST 1200 еs, представен на щанда на българската компания, обработваше инженерни детайли през четирите дни на МашТех 2016.


По време на индустриалния форум, инж. Димо Димов, управител на SolidFill съобщи, че фирмата започва да предлага нова услуга на пазара у нас - вакуумно леене. "Технологията дава възможност да производството на висококачествени детайли на много конкурентна цена", заяви в допълнение той.ПроМинент Унгария ООД, Клон София КЧК представи най-новата дозираща помпа от гама X на Prominent


Сред традиционните участници на Булконтрола бе и ПроМинент Унгария ООД, Клон София КЧК, правоприемник на дъщерната фирма наводещия немски разработчик на цялостни решения в областта на пречистването на води Prominent. Българската компания предлага на пазара у нас богато портфолио от помпи и помпени системи, филтри и омекотители, измервателна, контролна и сензорна техника и др.


Любезните домакини на фирмения щанд на ПроМинент Унгария ООД, Клон София КЧК, представиха най-новата дозираща помпа от гама X на Prominent.


"Тя е универсално решение, което се адаптира според нуждите на конкретното приложение. Комплексът от иновативни функции, здравината и надеждността на дозиращите помпи X на практика я поставят едно ниво над пазарното предлагане

до момента", коментираха за Инженер.bg от компанията.Безжичен температурен трансмитер на Yokogawa бе специален акцент в представянето на Йокогава България


В тазгодишното издание на Булконтрола се включи и един от световните лидери в областта на контролно-измервателните прибори и автоматизацията – японската компания Yokogawa чрез клона на компанията у нас – Йокогава България.


"Новост на щанда ни е безжичен температурен трансмитер на Yokogawa, разработен в съответствие със съвременните тенденции в отдалечени и труднодостъпни места в индустриалните предприятия да се монтират безжични полеви прибори. Моделът, който представяме, поддържа комуникационен протокол ISA100Wireless, гарантиращ сигурност на данните в реално време", поясни за Инженер.bg инж. Асен Петров, представляващ Йокогава България.

 


Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Лазатек ЕООД
http://www.lazatec.com/

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Астел ЕООД
http://www.astelbg.com/

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

ПроМинент Унгария ООД Клон София КЧТ
http://www.prominent.bg

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Солид Фил ООД
http://solidfill.com/

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Йокогава - Клон България
https://www.yokogawa.com/eu/