ProMinent ще покаже решения за дозиране и дезинфекция на флуиди, разработени за производството на напитки, на BrauBeviale

06.11.2023 г.4 мин.

Производството на напитки е направление от хранително-вкусовата промишленост, което често изисква специфични решения, характерни само за определени процеси в него. Арена на всички технологични решения за производството, бутилирането и разпространението на напитки е специализираното изложение BrauBeviale, което тази година ще се проведе от 28 до 30 ноември BrauBeviale в Нюрнберг, Германия, а участие в него ще вземе доказаният разработчик и производител на дозиращо оборудване и решения за обработка на флуиди ProMinent. Какви са продуктите и системите за приложение в сектора на напитките, които компанията ще покаже, за Инженер.bg разказаха от българския ѝ офис ПроМинент Унгария ООД Клон София КЧТ.

Като водещ доставчик на решения за пречистване на води, ProMinent предоставя съвременни инсталации за линиите за производство и пълнене на напитки. Особено внимание обръщаме на дезинфекцията с ниско съдържание на хлорати, която осигурява прецизни, щадящи околната среда технологии, гарантиращи най-високо ниво на хигиена и безопасност“, поясниха от българското дружество.

Ето кои са тези решения:

DULCODES LP

DULCODES LP е UV система, проектирана специално за употреба в хранително-вкусовата промишленост, която отговаря на нормите за хигиенен дизайн, тъй като се изработва от материали, съвместими с изискванията на FDA. Системата може да се използва за CIP процеси и е сертифицирана по новия тестов стандарт DIN:192942020-08.

DULCODOS compact

Това е система за свръхпрецизно дозиране на химикали с модулна конструкция, която дава възможност за гъвкава интеграция в широк спектър от приложения. „Версията на DULCODOS compact от неръждаема стомана се доставя готова за свързване и по този начин позволява незабавна употреба“, уточниха от българския офис на компанията.

Дозираща помпа Sigma за хигиенни приложения

Дозиращата помпа Sigma е моторно задвижвана и е проектирана специално за хигиенни приложения. Всички материали, влизащи в контакт с флуида, са физиологично безопасни, тъй като съответстват на FDA и Регламент (ЕО) № 1935/2004.

Радарен сензор за ниво DULCOLEVEL

Радарният сензор за ниво DULCOLEVEL е сред най-новите предложения на ProMinent. В комбинация с IIoT платформата DULCONNEX, той предлага цялостно решение за управление на химикали, а конфигурацията е базирана на съответното приложение.

DULCODOS SAFE-IBC

Станцията за дозиране и изпразване е проектирана за безопасно съхранение, измерване и прехвърляне на химикали, като осигурява почти пълен остатъчен дренаж. Системата разполага с междинен резервоар с обем 200 l.

Перисталтичната дозираща помпа DULCOFLEX DFXa

Помпата DFXa прецизно дозира вискозни вещества, съдържащи твърди частици при скорости на подаване до 65 l/h. „Тя може да се достави с физиологично безопасен маркуч, подходящ за употреба в производството на напитки и храни, тъй като е в съответствие с FDA и Регламент (ЕО) № 1935/2004“, уточниха от ПроМинент.

В рамките на изложението екипът на ProMinent ще проведе технически лекции на тема „Безопасно прилагане на дезинфекционни процеси в зависимост от качеството на суровата вода“, които ще се състоят всеки ден от 10.00 ч. на щанда на компанията (б.ред. щанд 6-205 в зала 6, Изложбен център, Нюрнберг)“, допълниха още от ПроМинент Унгария ООД Клон София КЧТ.

Източник на снимковия материал: ПроМинент Унгария ООД Клон София КЧТ, ProMinent, canva.com

Тагове: ProMinent, ВиК, дезинфекция, помпено оборудване, пречистване, ПроМинент Унгария ООД Клон София КЧТ, хранително-вкусова промишленост

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

ПроМинент Унгария ООД Клон София КЧТ
www.prominent.bg