Юроком 2000: В Лятна Академия Лидерите предизвикахме участниците с изграждането на съвременни сградни инсталации

13.11.2020 г.4 мин.

През есента на 2020 г. Габрово бе за втори път домакин на уникалното събитие Leaders Summer Acadеmy (Лятна Академия Лидерите), създадено специално за ученици от 10 до 12 клас и студенти първи курс от областта на строителството. Участниците преминаха през богата програма от работилници и презентации, навигирани от доказани експерти в строителния сектор. А една от компаниите, които предадоха своя опит и знания на бъдещите строители, бе Юроком 2000. Ето какво споделиха те пред Инженер.bg за преживяването.

„Площадът пред Община Габрово се превърна в истинска строителна арена в рамките на Leaders Summer Acadеmy 2020. Всички участници подходиха с интерес, старание и невероятен ентусиазъм. Форматът на събитието включва надпревара между няколко отбора в различни практически задачи, а нашата бе изграждане на инсталации от полипропиленови тръби за безшумна канализация Valsir и подово отопление на KAN”, посочиха от доказаната българската търговска и инженерингова компания Юроком 2000.

„Избрахме да покажем на бъдещите експерти модерни, усъвършенствани и качествени системи, разработени на високо технологично ниво, за да разпалим още повече интереса им в областта на сградните инсталации“, поясниха още от доказаното българско дружество. KAN Therm Surface Heating and Cooling представлява лъчиста нискотемпературна система за отопление и/или охлаждане, която използва площта на пода или стените в ролята на отоплително/охладително тяло. Системата разпределя оптимално температурата на въздуха в помещенията, като по този начин влияе върху количеството изразходена енергия. Канализационните системи Valsir пък са шумопоглъщащи, изработени от полипропилен, като гамата включва многослойни тръби с минерални добавки, фитинги и аксесоари за направата на битови и дъждовни отводнителни системи.

„С тези два примера искахме да демонстрираме, че съвременните системи, включени в нашето портфолио, могат да осигурят едновременно функционалност, удобство и енергийна ефективност“, коментираха още от Юроком 2000.

Сред останалите задачи пред отборите бяха изграждане на иновативна система за кофраж, сглобяване на различни видове армировка, издигане на стени от керамични блокове, поставяне на външни топлоизолационни комбинирани системи за стени, подреждане на наклонени топлоизолационни плоскости за покриви, редене на бетонова настилка, монтаж и демонтаж на вентилируема окачена фасада върху тухлен зид и още редица предизвикателства.

Летният кампус е само една от инициативите на нашите партньори от Академия Лидерите, чиято цел е да помогнат на млади специалисти да се реализират успешно в строителния сектор, като ги изправят лице в лице с реалната работна среда и ги срещат с утвърдени имена от различни направления на строителния бранш.

Източник на снимковия материал: Академия Лидерите

Тагове: ВиК, ОВК, строителство, тръбопроводи, Юроком 2000

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Юроком 2000 ООД
http://www.eurocom2000.net/