Химкомплект-Инженеринг: Дробилките Muffin Monster са крачка напред в бъдещето на съоръженията за отпадъчни води

02.12.2020 г.4 мин.

Вече близо шест десетилетия Химкомплект-Инженеринг подчинява своето развитие на установени традиции, като едновременно с това отговаря на съвременните изисквания към инвестиционното проектиране в сътрудничество с български и чуждестранни клиенти и технологични компании. И в този контекст може да се разглежда сътрудничеството на българското  дружество с компанията Sulzer Austria като неин оторизиран партньор за дробилките за отпадъчни води  Muffin Monster. Подробности за тях ще научите от коментара на водещата българска компания, специализирана в инженеринг, управление и надзор в проектирането, строителството и монтажa на сгради и съоръжения за индустрията.

От април 2003 г. Химкомплект-Инженеринг представя, проектира, продава, въвежда в експлоатация и осигурява поддръжка на дробилки, познати на пазара под бранда Muffin Monster, от 2018 г. част от портфолиото на Sulzer Austria. Sulzer Austria е основана през 1834 г. в Швейцария и е глобален лидер в техническите и технологичните решения за флуиди и предоставя надеждни и устойчиви решения за пазарите на петрол и газ, електроенергия и вода.

„Дробилките за отпадъчни води се появяват като продукт преди около 50 години и непрекъснато търпят технологично развитие и модификации. Съоръженията позволяват разширяване на сферите им на приложение и имат все по-добри енергийно икономични показатели, пригодени са за лесен монтаж и поддръжка“, коментираха от Химкомплект-Инженеринг.

Къде намират приложение дробилките „Muffin Monster“?

Дробилките на Sulzer Austria представляват комплексно решение за пречистване на отпадъчни води в канализационни помпени станции и пречиствателни станции. Те смилат, филтруват, промиват, пресоват, раздробяват твърдите отпадъци в потока и предпазват последващите съоръжения от блокиране.

Основните модификации на съоръженията Muffin Monster“, предлагани от Химкомплект-Инженеренинг, като оторизиран партньор на  Sulzer Austria, включват:

  • Дробилки Muffin Monster с ножове Wipes Ready™;
  • Дробилки с решетки Channel Monster;

„Дробилките за отпадъчни води са с две основни модофикации – за монтаж на тръба и за монтаж на канал, което ги прави отлично решение – първите за различни фази на потока в ПСОВ при първичните и вторичните утаители, при обработка на утайките, а вторите – за канализационни помпени станции. Дробилките Muffin Monster  се предлагат със специална патентована технология ножове Wipes Ready™, които разрязват мокрите кърпички например и спасяват помпите от блокаж. Те са разработени според най-новите екологични изисквания за обработка на отпадъчни води и отпадъци. Действащите в България 17 дробилки ни дават увереност, че нашите съоръжения са не само спасение за помпите, но са ново отношение към ефективността и енергоемкостта на съоръженията от този вид“, посочиха в заключение от Химкомплект-Инженеринг.

Източник на снимковия материал: Химкомплект-Инженеринг, http://live.varna.bg

Тагове: Sulzer, ВиК, инженеринг, отпадъчни води, проектиране, Химкомплект-Инженеринг