Ритбул: Knipex разшири продуктовата си линия Cobra с най-малките раздвижени водопроводни клещи в света Cobra XS

26.04.2021 г.4 мин.

Когато, работейки с тръби, гайки, втулки и други видове детайли за първи път използвате раздвижените водопроводни клещи Knipex Cobra, незабавно ще усетите техните предимства. Те са леки и здрави, могат бързо да се фиксират върху детайла с едно натискане на плъзгача и притежават самоблокиращ механизъм при захващане на тръби и гайки. „Със своите дръжки от многокомпонентен материал и тънък профил, Knipex Cobra модел 87 02 250, могат например да се пренасят изключително лесно и да се използват в тесни пространства. Захващането с раздвижените водопроводни клещи Cobra е бързо и точно, само с едно действие. Пружинният щифт фиксира положението надеждно, като не позволява неволно приплъзване. Благодарение на фината настройка, клещите могат оптимално да се адаптират към различни размери на детайла. Фината настройка гарантира също така, че разстоянието между дръжките позволява лесно захващане при всяка ширина на отворените челюсти“, информира за Инженер.bg от водещата българска търговска компания Ритбул, която предлага продуктите и цялостните решения на Knipex на пазара у нас.

Тялото на клещите Knipex Cobra е изработено от кована хром-ванадиева стомана, която осигурява оптимален баланс между твърдост и жилавост, посредством многостепенен процес на закаляване. Зъбците също са индукционно закалени до приблизително 61 HRC, за да се гарантира трайно и сигурно захващане на детайла.

„Компанията-производител полага всички усилия, за да осигури изключителната издръжливост на всеки инструмент Knipex Cobra. И това е с основателна причина Knipex разработва и произвежда клещи за най-взискателните потребители професионалните техници. Всеки професионален потребител изисква запазване на високото качество на инструмента при продължителна употреба и всякакви натоварвания. Ето защо Knipex произвежда всеки чифт клещи в съответствие с най-високите стандарти и с най-добрите материали, превръщайки ги по този начин в добра дългогодишна инвестиция за изпълнение на трудни задачи по време на монтажни работи  и на строителните обекти, и в производството“, коментираха специалистите от Ритбул.


Малки, удобни и всичко друго, но не и играчка

Knipex разшири продуктовата гама Cobra с новия модел Cobra XS. „С дължина от само 100 mm, това са най-малките напълно функционални водопроводни клещи в света. Благодарение на компактния си дизайн те осигуряват достъп, включително и в най-тесните пространства. Фината им настройка предлага единадесет позиции за захващане на гайки с диаметър до 24 mm и други детайли, дори с диаметър до 28 mm“, допълниха от Ритбул. Поради малкия си размер, Cobra XS могат лесно да се използват само с една ръка. Както всички останали модели от продуктовата линия на Knipex, Cobra и Cobra XS разполагат със самоблокиращ механизъм при захващане на тръби и гайки. Това предотвратява приплъзването на клещите върху детайла и улеснява в значителна степен операциите по захващане, задържане, притискане и огъване.

Източник на снимковия материал: Ритбул, Knipex

Тагове: Knipex, ВиК, Ритбул, ръчни инструменти

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Ритбул ЕООД
http://www.rittbul.bg/