Вентех: Като финален етап от третирането на водата, дезинфекцията е с решаващо значение

02.09.2019 г.4 мин.


Френска поговорка гласи: „Ние откриваме колко ценна е водата, чак когато кладенецът е празен“. И в съвремието ни тя все повече затвърждава истинността си. Ето защо отговорното отношение към безценния ресурс е от решаващо значение във всяка област на дейност. Повече за дезинфекцията като последен етап от обработката, Инженер.bg коментира с експертите от Вентех – специализирана българска инженерингова компания в сферата на водообработката.„Колкото повече нараства потреблението на вода за битови и индустриални нужди, толкова повече се повишава важността на нейното третиране, респективно и на дезинфекцията като финален етап на целия процес“, заявиха от фирма Вентех. „Съществуват най-различни методи за дезинфекция, но без значение дали говорим за питейна, отпадъчна, индустриална или вода за басейни и СПА, успешното техническо решение се крие в правилния подбор и експлоатация на висококачествено оборудване“, коментираха още от фирмата.


Поради своето лесно използване и висока ефективност, хлорът и хлорните съединения се използват успешно при обработката на вода от десетилетия. „Редица световни производители развиват богати гами от инсталации, използващи хлор, за пречистване на води. Един от утвърдените брандове, на които се доверяваме в нашата дългогодишна практика, е Jesco”, посочиха от българското дружество.


Решенията на немския производител включват съвместими помежду си компоненти за дозиране на хлор и устройства за анализ и предупреждение. Обширната гама транспортиращи и дозиращи единици с марка Jesco могат да осигурят надеждна дезинфекция както с хлор газ под вакуум, така и с течни хлорни съединения, като благодарение на комбинативния си характер, инсталациите могат да отговорят на всякакъв тип индивидуални нужди и изисквания. „Хлориращите станции Jesco отговарят на DIN стандартите и се отличават с високо ниво на надеждност, безопасност и прецизност, което ни дава възможност да предложим на нашите клиенти оптимално технологично и икономическо решение“, подчертаха от Вентех.


В последните години Вентех затвърди името си на предпочитан партньор както от българската индустрия, така и от ВиК сектора у нас. Цялостните инженерингови услуги, качественото оборудване, с което фирмата работи, и богата експертиза на специалистите са отличителни черти на компанията, доказани с успешно изпълнени проекти.Повече информация за Вентех ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: pixabay.com, pexels.com, Jesco

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Вентех ЕООД
http://www.ventech.bg/