Аква Системи: Ще запазим UV-C дезинфекцията на въздуха в офиса ни и след пандемията, за да осигурим безопасна работна среда

13.01.2021 г.4 мин.

„Завещанието на една пандемия: Ще се промени ли бизнес моделът?“

Пандемията от COVID-19 промени не само настоящето, но вероятно ще окаже влияние и върху бъдещето. Всички посрещнахме 2021 г. с надеждата, че светът, в който бяхме свикнали да живеем, скоро ще се върне към обичайния си ход. Ето защо Инженер.bg реши да обърне внимание на отраженията върху бизнес процесите. Първият гост в най-новата ни рубрика „Завещанието на една пандемия: ще се промени ли бизнес моделът?“ е утвърдената българска търговска и инженерингова компания Аква Системи, в чието портфолио присъстват и решения, насочени към дезинфекция на заобикалящата ни среда. Вижте какво споделиха експертите от дружеството.

Мислите ли, че след затихване на пандемията всички дейности ще се върнат към обичайния си преди това ред, или напротив – ще се променят навиците и методите за работа на хората, в.т.ч. начин на общуване, пътувания, работа от вкъщи и т.н.?

Промени вероятно ще има, и то големи. Много хора, особено в началото, ще се въздържат от услугите на туризма – полети, заведения, хотели, но това бързо ще утихне.

При всички случаи работата от вкъщи ще стане по-приета за браншовете, които могат да си го позволят.

Вие склонни ли сте да запазите някои от наложилите се сега практики и за постоянно? Защо? Какви са позитивите за Вас?

Да, разбира се, че ще запазим някои от практиките. Хигиената в офиса ще остане засилена – например UV-C дезинфекцията на въздуха. Този метод действа не само на деактивирането на SARS-CoV-2, но и на всички други вируси и бактерии. Дължината на UV-C вълните прониква в клетъчните стени на биологичните замърсители, увреждайки физиологичната им структура

А като ползи конкретно за нашата компания бихме могли да посочим две основни направления:

  • Добро развитие на онлайн продажбите;
  • По-добра пазарна реализация на техниката в битовия сектор поради факта, че много потребители останаха вкъщи и се заеха да подобрят средата в домовете си, за да я направят по-безопасна, по-уютна и по-ефективна.

Бактерицидните свойства на UV, и по-специално на UV-C, светлината са отдавна познати, но днес намират още по-широко приложение.

Част от продуктовата гама на фирма Аква Системи са гамите Sitair MQSmini, MQS и Tower на италианския производител S.I.T.A. Те са предназначени за дезинфекция на въздуха и повърхностите от микроорганизми като бактерии, вируси и плесени. Тези компактни UVC светлинни лампи са подходящи за поставяне в обществени и промишлени помещения като офиси, чакални, болници, операционни зали, училища, кина, частни къщи, фармацевтични обекти и фабрики, ферми, промишлени предприятия, развъдници, предприятия от хранително-вкусовата промишленост и др. А UV стерилизатор за въздух SITAIR UV MСmini може да се използва, дори в присъствието на хора в помещението.

Източник на снимковия материал: S.I.T.A., Аква Системи

Тагове: S.I.T.A., UV-C осветители, Аква Системи, дезинфекция, здравеопазване

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Аква Системи ЕООД
http://akva.bg/