АкваКом Електроникс: Дозиращите помпи за течни химикали от серия IX-B ще бъдат във фокуса на участието на Iwaki в Акватех Амстердам

26.10.2023 г.4 мин.

От 6 до 9 ноември 2023 г. в Амстердам, Нидерландия, ще се проведе престижното международно търговско изложение Aquatech (Акватех), фокусирано 100% върху водния сектор. В рамките му ще бъдат разгледани решения за обработка и пренос на питейни, отпадъчни и технологични води, а сред участниците ще бъде утвърденият производител на помпи и помпено оборудване Iwaki. Основен акцент в представянето на компанията тази година ще бъдат прецизните дигитализирани помпи от серия IX-B, повече за които пред Инженер.bg разказаха от АкваКом Електроникс – доказано българско дружество в сферата на водните технологии и официален партньор на Iwaki за България.

Дозиращите помпи от серията IX-B на Iwaki се отличават с изключително висока прецизност и лекота на експлоатация в приложения за дозиране на течни химикали. Тези основни предимства се дължат преди всичко на регулируемата скорост на засмукване и на налягането, които осигуряват ниска пулсация и дозиране с точност +/-1% в целия диапазон на производителност, който обхваща стойности от 0.0075 l/h до 45 l/h“, допълниха още от АкваКом Електроникс.

Основни технически характеристики на помпите IX-B:

  • Макс. капацитет: 45 l/h;

  • Макс. налягане: 17 bar;

  • Основни материали: SUS316/PVDF;

  • Консумирана мощност: 17 W;

  • Температурен диапазон: 0 до 50 °C

А ето и останалите отличителни белези на помпите от серията:

Енергоспестяващ безчетков DC мотор (BLDC): Моторът постига диапазон на управление от 1:1000. Тази моторна технология предлага предимството на по-високата мощност в сравнение със стъпковите двигатели, които често се използват в сравними дозиращи помпи.

Устойчивост: Високата химическа устойчивост на помпата се осигурява от комбинация между нееластомерна издръжлива PTFE диафрагма с изключителни характеристики на пропускливост и PVDF глава. Освен това самата конструкция на главата на помпата осигурява отлична дегазираща способност.

Гъвкав монтаж: Контролният блок на помпата е ръчно регулируем, което позволява различни възможности за инсталиране и вграждане без никакви допълнителни части. Допълнителните скоби за стенен монтаж са елиминирани, а лесно подвижната основа може да бъде поставена от двете страни на помпата. Видовете свързване също са разнообразни – налични са тръбни, фланцови или резбови съединения.

Контролен блок с LED статус лента: Голяма LED лента за състоянието осигурява лесна визуална индикация за работните условия с един поглед от разстояние, както и в тъмни пространства. По този начин състоянието на помпата е лесно видимо.

Помпите се предлагат с различни режими на работа като ръчен, импулсен, аналогов и партиден, както и PROFIBUS-DP. Желаните настройки се управляват чрез многоезичен, удобен за потребителя LCD дисплей. Важни работни данни, като дебит, време на работа, брой ходове и т.н., могат лесно да бъдат проверени по всяко време чрез менюто на оператора“, обясниха от българското дружество.

Високо ниво на безопасност: Всички модели са оборудвани със сензор за разкъсване на диафрагмата и сензор за свръхналягане, както и захранващ блок за употреба, валиден в цял свят (100-240 V AC 50/60 Hz), което значително повишава безопасността на оборудването.

Източник на снимковия материал: АкваКом Електроникс, Iwaki

Тагове: Iwaki, АкваКом Електроникс, ВиК, помпено оборудване, пречистване

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

АкваКом Електроникс ЕООД
www.aquacombg.com