LEGIO Group: Нашите продукти за дезинфекция на вода осигуряват висока надеждност срещу микроорганизми и спестяват ценна енергия

10.11.2022 г.5 мин.

Взимате си душ ежедневно? А знаете ли колко вода и енергия са необходими, за да разполагате с безопасно и надеждно водоснабдяване? Повече по темата за поддръжката на водоснабдителните системи и тяхната дезинфекция пред Инженер.bg разказаха от LEGIO Group – утвърден германски бранд в областта на пречистването на води без химикали и производството на разнообразни филтърни устройства за микрофилтрация и ултрафилтрация.

„Според Съюза на потребителите на енергия всеки германец се къпе средно 6 min. За тези 6 минути системите за гореща вода се нагряват до над 60 °C за 1434 min, или близо 24 часа дневно. Тази загуба на енергия се допълва от термична дезинфекция, която изисква всеки изход да бъде отворен за 3 min, за да се постигне ефективна дезинфекция“, обясниха от LEGIO Group.

Поради различни причини много водoпроводни системи не са в състояние да транспортират водата със същата висока температура, която се постига в резервоара за съхранение, през тръбопроводите към изходния фитинг. Така изразходваната енергия за загряване на водата се оказва безполезна. Освен това отлаганията по тръбите, предизвикани от високи температури, стават все по-дебели при загряване на водата, което още повече понижава ефективността на системата.

Това прави термичната дезинфекция съвсем неокончателно решение за защита на водопроводната система от бактерии, вируси, гъби и др. В допълнение, линията за студена вода е напълно пренебрегната като възможен източник на Легионела и други патогенни микроорганизми“, посочиха още специалистите. „Ето защо ние разработваме и произвеждаме решения за пречистване на водата от цялата водопроводна мрежа директно в точката на водочерпене, при това без да прилагаме химикали и без необходимост от създаване на високи температури“, допълниха от LEGIO Group.

Ето и повече за решенията на немската компания:

Филтрите на Legio.tools гарантират чиста вода без вредни микроорганизми до 70 дни. Тяхната микрофилтрационната мембрана задържа бактерии, вируси, гъби и други седименти с размер до 0.2 μm. Филтрите могат да се монтират непосредствено след шлауха на душ или на умивалник, а след изтичане на полезния живот на филтъра се сменя само филтърният картридж.

  • Legio.ball Душ филтър: Филтърът създава ефективна водна струя и е изключително ергономичен. Прилага се при огнища на легионелоза или в случаите, когато се изисква цялостна и надеждна защита. За осигуряване на перфектната антибактериална защита производителят препоръчва използването и на антибактериален шлаух;
  • Legio.ball Филтър за мивка: Монтира се директно на водопроводния кран в случай на микробиологично замърсена водопроводна вода или когато е необходима по-сериозна защита. Антибактериалният регулатор на струята минимизира повторното замърсяване;
  • Legio.ball Вграден филтър: Този тип филтър може да бъде монтиран преди мивката на водоснабдителните тръбопроводи за студена вода, преди бойлера, преди шлауха на душа и т.н.

Продуктите са сертифицирани в съответствие с Указанията на KTW на Федералната агенция по екология, а също и съгласно работните препоръки на DVGW W 270. Овен това отговарят на стандартите за качество DIN EN ISO 9001-14001:2015 и DIN EN ISO 13485:2016, и притежават сертификати за качество от Института по световна хигиена и токсикология, както и от Dekra като медицински продукт клас 1 съгласно Директива 93/42/EEC.

Освен за битово приложение, продуктите с марка LEGIO се използват и в обществени сгради, спортни зали, училища и детски градини, хотели, ваканционни селища, както и в хранително-вкусовата промишленост и здравните заведения.

Източник на снимковия материал: LEGIO Group (Легио)

Тагове: LEGIO, ВиК, водообработка, пречистване

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

LEGIO Group
https://legio.com/landingpage-bg