Хидро-Хикс-България: Електронните тестери за pH, TDS и ORP на Supreme помагат да установим доколко здравословна е водата

24.11.2022 г.4 мин.

Качеството на водата се определя според нейното съдържание и различни параметри, които оказват влияние върху свойствата ѝ, като сред най-важните се нареждат водородният показател (pH), окислително-редукцинният потенциал (ORP) и общо разтворените твърди вещества (TDS). Ето защо прецизният контрол върху техните стойности е от решаваща важност както за годността ѝ за питейно-битови нужди, така и в редица процеси в индустрията. Но как се определят те? Отговор на този въпрос дават специалистите от доказаната българска производствена, инженерингова и търговска компания Хидро-Хикс-България, които представят на Вашето внимание тестерите Supreme.

„Supreme е утвърден полски производител на системи за водообработка, в.т.ч. филтри за пречистване, самоаериращи системи, инсталации за обратна осмоза, както и аксесоари и консумативи за тях, които имаме удоволствието да предлагаме като част от нашето портфолио. А сред най-новите продукти на бранда са електронните тестери за изследване на pH, TDS и ORP, с чиято помощ е възможно да се определи доколко дадена вода е безопасна и здравословна за консумация”, коментираха пред Инженер.bg от българското дружество. Ето и подробности.

Окислително-редукциoнен потенциал (ORP)

ORP потенциалът (или Redox потенциалът) е окислително-редукционният потенциал. Във водата с положителен ORP (например +200 mV) могат да се съдържат вредни за тялото свободни радикали. От своя страна, отрицателният ORP (например -200 mV) означава вода, която има окислителни (редуциращи) способности. Такава вода се превръща в естествен антиоксидант, който ефективно улавя свободните радикали, като по този начин предпазва тялото ни от вредното им въздействие. „Можем да обобщим, че колкото по-нисък е ORP потенциалът, толкова по-здравословна е водата за нашето тяло”, поясниха от Хидро-Хикс България.

Водороден показател (pH)

Параметърът pH измерва киселинността или алкалността на водата. Колко полезна е за организма водата, която се консумира, зависи от това дали тя ще неутрализира киселините и дали ще помогне за възстановяване на киселинно-базовия баланс. Вътрешните органи в човешкото тяло имат различно pH, но определящо е pH на кръвта, чиято стойност е 7.36 при здрав човек.

„Питейната вода трябва да има по-високо ниво на pH от кръвта, например pH 7.5. Обратното, приемайки вода с ниско pH, ние допринасяме за подкиселяване на организма, което може да доведе до негативни влияния“, обясниха от компанията.

Общо разтворените твърди вещества (TDS)

TDS тестерът измерва количеството разтворени соли във водата или нейната проводимост. Колкото по-нисък е резултатът и на двата параметъра, толкова по-чиста е водата.

„Уредът за измерване на pH, TDS и ORP на Supreme може да измерва тези параметри и на сурова вода. А в продуктовата гама на производителя ще откриете още електронни тестери само за pH и само за TDS“, допълниха още от Хидро Хикс България.

Източник на снимковия материал: Хидро-Хикс-България, Supreme, freepik.com, pixabay.com

Тагове: ВиК, тестова апаратура, Хидро-Хикс-България

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Хидро-Хикс-България ООД
www.hydro-x-bg.com