ПиМ Груп: Новите канализационни помпи Bully C150 WA и San.IQ Cut V на Homa отвеждат надеждно сградните отпадъчни води

10.11.2022 г.5 мин.

Най-новите решения за сградни канализационни системи от помпения производител Homa включват потопяемите дренажни помпи с охлаждане Bully C150 WA, както и помпените единици с вградена режеща система San.IQ Cut V, създадени за директно свързване към тоалетна. Подробности за тях пред Инженер.bg разказаха от доказаното българско търговско и инженерингово дружество ПиМ Груп. С какво се отличават помпите Homa, какви са основните им характеристики и къде намират приложение, вижте в следващите редове.

Новият герой: Bully C150 WA

„Тази потопяема канализационна помпа е предназначена за работа с бистра и замърсена вода, както и със сива отпадъчна вода с твърди частици с размер до 20 mm. Максималната температура на изпомпваната среда е 35 °C, но краткотрайно може да понесе до 60 °C“, посочиха от ПиМ Груп.

Приложение: Напояване и дренаж; отводняване на изби, поддържане на сухи ями, шахти и помещения; отвеждане на отпадъчни води от мивки, душове, перални; понижаване на повърхностните води; аварийно изпомпване в случай на наводнение; изпомпване от водни течения или резервоари.

Инсталация: Помпата може да се монтира стационарно или мобилно. Дизайнът е изпълнен с лостова поплавъчна верига, като е възможна непрекъсната работа чрез плаващо заключване.

Материали: Корпус на мотора и вал – неръждаема стомана; корпус на помпата и смукателен филтър – пластмаса, подсилена със стъклени влакна; работно колело – пластмаса, подсилена със стъклени влакна; еластомери – NBR.

Двигател: Електродвигателят е монофазен с клас на изолация F и степен на защита IP 68. Има защита от прегряване чрез следене на температурата. Валът е от неръждаема стомана с уплътнителна повърхност с керамично покритие и постоянно смазани ролкови лагери.

Максимален напор: 10.5 m;

Максимален дебит: 12.5 m³/h.

Невидимият агент: San.IQ Cut V

„San.IQ Cut V е компактна помпена система за отпадъчна фекална вода с максимална температура 35 °C, но помпата издържа краткотрайно и до 60 °C. Модулът е разработен специално за предстенен монтаж, като всички важни компоненти са лесно достъпни през ревизионния отвор. Вентилацията на контейнера с филтър от активен въглен е разположена непосредствено до моторния блок, към който може да се свърже и вентилационна тръба, за да се изключат проблеми с влагата. В случай на поддръжка, вентилационният модул може също да бъде премахнат, за да се изпразни контейнера“, обясниха от ПиМ Груп.

Приложение: Помпеният модул е създаден за отвеждане на битови канализационни води от помещения, които се намират под нивото на уличната канализация. Съответства на изискванията на DIN EN 12050-3.

Материали: Събирателен контейнер – пластмаса (ABS); корпус на помпата – пластмаса, подсилена със стъклени влакна; работно колело – пластмаса, подсилена със стъклени влакна; корпус на двигателя – неръждаема стомана 1.4301; вал на двигателя – неръждаема стомана 1.4021; дробилка – неръждаема стомана 1.4122.

Двигател: Монофазен електродвигател с термосензор за следене на температурата в намотката. Клас на изолация B.

Събирателен резервоар: Негниещ, газонепроницаем пластмасов контейнер без отделяне на миризми с отделна зона за сушене. Оборудван е с вграден сферичен възвратен клапан и вентилационен отвор с филтър от активен въглен. Обем 11 l.

Максимален напор: 6.5 m;

Максимален дебит: 6.5 m³/h.

„И двата модела са с отворено многоканално работно колело, което предотвратява запушвания, като San.IQ Cut V разполага и с режеща система“, допълниха от доказаната българска компания.

Източник на снимковия материал: ПиМ Груп, Homa, freepik.com, pixabay.com

Тагове: ВиК, П и М Груп, помпено оборудване

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

П и М Груп
http://www.pimgroup.eu/