КАД Пойнт вече е партньор на Arch-Intelligence — създатели на Environment Plug-in for Revit за ландшафтна архитектура

15.09.2021 г.3 мин.

Утвърдената българска компания КАД Пойнт съобщи за Инженер.bg, че вече е партньор на Arch-Intelligence международно дружество, чийто екип е разработил иновативния Plug-in Environment for Revit. Той позволява на ландшафтни архитекти да проектират в рамките на работното пространство на Revit, без да е необходимо инсталирането на допълнителен софтуер или каквито и да било умения за програмиране. „Environment for Revit е чудесно решение, създадено от ландшафтни архитекти за ландшафтни архитекти в BIM средата на Revit 2020-2022“, допълниха от КАД Пойнт.

С годините Revit се превърна в една от най-използваните в цял свят BIM софтуерни платформи, тъй като процесът на проектиране в BIM среда изисква всички дисциплини да използват съвместим софтуер. Ето защо, Revit се оказа и естествен избор за множество специалисти в областта на ландшафтната архитектура. 

„Мисията на Arch-Intelligence е да направи работния процес на Revit за ландшафтни архитекти възможно най-удобен и ефективен. За да постигне това, компанията създава именно приставката Environment for Revit, която представлява мощен набор от инструменти, които превръщат Revit в един от най-добрите софтуери на пазара за ландшафтен дизайн“, коментираха от КАД Пойнт. 

Основни функционалности на Environment for Revit са: 

  • Извличане на информация от CAD среда и прехвърляне в BIM среда;
  • Редакция на топографията в Revit чрез линии на хоризонтали;
  • Управление на стени, плочи и линейни обекти;
  • Интелигентни сечения;
  • Създаване на схеми за анализ на наклони и височини;
  • Автоматично номериране на елементи. 

„Освен тези инструменти, компанията предоставя и качествени безплатни онлайн учебни ресурси, за да направи внедряването на BIM за всички ландшафтни професионалисти не само постижимо, но и забавно“, обясниха още от КАД Пойнт. 

Източник на снимковия материал: КАД Пойнт

 

Тагове: архитектура, КАД Пойнт, строително-информационно моделиране (BIM)

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

КАД Пойнт ЕООД
http://www.cadpoints.com/