Интерметал: Санитарията на Fiore е защитена от патогенни микроорганизми със специална технология със сребърни йони

21.07.2021 г.4 мин.

Среброто се използва от древни времена като естествен антибактериален препарат за предотвратяване на растежа на бактерии без допълнителни рискове от висока токсичност. Ето защо днес, когато хигиената и защитата на здравето са основен приоритет в ежедневието ни, избрахме да Ви покажем как сребърните йони могат да ни осигурят чиста вода и повърхности у дома, в офиса или в обществените сгради, като Ви запознаем със санитарията на Fiore, която е част от продуктовото портфолио на утвърдената българска търговска компания Интерметал. Вижте какво научи Инженер.bg за продуктите на италианския бранд.

„Като партньор на италианския производител Fiore Rubinetterie имаме възможността да предложим на българския пазар тяхната богата продуктова гама от смесители за мивки и душове, произведена на базата на специалната технология Greentech_Bio. Тя използва сребърни йони, за да инхибира растежа на бактериите, осигурявайки дълготрайна защита на боядисаните покрития“, посочиха от Интерметал.

Повечето бактерии се обезвреждат от защитните сили на нашата имунна система, а някои от тях са дори полезни. Но съществуват редица патогенни бактерии в питейната вода и по повърхностите в санитарните помещения, като Легионела, Салмонела, ТОРС-CoV-2 и др., които могат да причинят сериозни инфекциозни заболявания. „Невъзможно е обаче да поддържаме всяка повърхност чиста през цялото време, ето защо прилагането на Greentech_Bio върху продуктите на Fiore позволява да предотвратим разпространението на вредни бактерии и да създадем безопасна и чиста среда, дори в общи и санитарни помещения“, коментираха от българската компания.

Как работи технологията със сребърни йони?

Когато бактериите попаднат на повърхност, обработена с Greentech_Bio, сребърните йони взаимодействат с патогенната ДНК и инхибират клетъчното делене, което именно води до образуването на бактериалните колонии. По този начин се спира възпроизвеждането им. „Защитата е изключително силна, издръжлива и активна. Активната съставка предлага максимална антибактериална защита през целия полезен живот на смесителя“, обясниха от българското дружество.

За да се защити от бактерии повърхностното покритие на съответния продукт, добавката се интегрира към него. По този начин се гарантира максимална защита срещу микроорганизми като бактерии и плесени, което прави пространството безопасно и хигиенично, дори в общи помещения.

Greentech_Bio е ефективно тествана технология срещу над 50 различни вида патогенни бактерии (включително Campylobacter, Salmonella, Legionellosis и MRSA), както и срещу някои видове вируси, включително SARS-CoV-2 с неговите варианти, и Норовируси, намалявайки свръхрастежа на бактерии с 99.99%. Извършените тестове отговарят на изискванията на ISO 22196: 2011.

Източник на снимковия материал: Интерметал, Fiore

Тагове: ВиК, Интерметал, пречистване, тръбопроводи

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Интерметал ООД
http://intermetal.bg/