Да спасим водата от патогенни бактерии – запознайте се с медицинските филтри стерилен стандарт LEGIO

04.11.2020 г.4 мин.

Да се сведе до минимум рискът от вътрешна бактериална инфекция е основна задача за всяко лечебно заведение, включително и когато говорим за водопроводната система. Дори една болница да дезинфекцира водата на входната точка, пак е възможно натрупването на патогенни бактерии в инсталацията. Ето защо LEGIO, доказан специалист в решенията за пречистване на води, разработва и произвежда пълна гама мембранни филтри за директно монтиране на душове и батерии.

„Медицинските филтри стерилен стандарт на LEGIO са специално конструирани за използване в лечебни заведения, но намират приложение също и в жилищни сгради, спортни съоръжения и производствени сгради. Предлагаме душ филтър, филтър за мивка стандарт и филтър за мивка с накрайник“, заявиха за Инженер.bg от LEGIO.

Безопасността на пациенти и служители в болниците е от първостепенно значение не само в зони с висок риск, като критични отделения, отделения по реанимация и операционни, но и в зони със средно ниво на риск като кухни, съблекални и стаи на пациенти. Опасност от контаминация реално съществува и в жилищни сгради, санитарни помещения и битови зони в промишлени и административни сгради, детски градини и спортни съоръжения.

„Пренасяните от водата патогени могат да се натрупат като биофилм във водопроводната система, а оттам да бъдат пренесени към потребителите. Филтрите стерилен стандарт на LEGIO филтрират всички бактерии като Легионела, Псевдомонати и други на 99.99999 % с LOG >7 и гъбички с LOG >4 от водата“, посочиха от компанията производител.

Медицинските филтри предлагат предпазване в зоните със среден риск (нестерилни) зони, в които има опасност от пренасяне на инфекцията чрез водата, като осигуряват надеждна и лесна защита в последния възможен момент, преди контакта между персонал и пациент. Ето и основните предимства на серията продукти:

  • Доказана ефективност при задържане на бактерии като Легионела, Псевдомонати, гъбички и други микроорганизми;
  • Изделие маркирано с CE, Медицински клас I;
  • Помага в случаи на възникнали зарази/епидемии или постоянен контрол за инфекции;
  • Дълъг експлоатационен живот до 70 дни благодарение на патентована технология Outside-/In., което води до по-ниски разходи за доставка и персоналСлед това се сменя само филтриращият картридж, а не целият филтър.

„Филтърът е със структура от капилярни мембрани за микрофилтриране с размер на порите 0.2 µ, а максималното му работно налягане е 5 bar. Работната температура е в диапазона 0-60 °С, като при термична дезинфекция се препоръчва неговото демонтиране“, поясниха още от LEGIO.

Медицинските филтри LEGIO съответстват на изискванията на Закона за медицинските продукти 93/42/EEC, Анекс VII и са регистрирани като продукт клас I, стандарт I.

Източник на снимковия материал: LEGIO

Тагове: LEGIO, ВиК, водообработка, филтри

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

LEGIO Group
https://legio.com/landingpage-bg