Алмекс-БГ: Помпа под наем Flygt изважда американски град от криза с водоснабдяването в разгара на пандемията от COVID-19

20.10.2020 г.3 мин.

За една община никога няма подходящо време да срещне проблеми с водоснабдяването си. Но по време на избухването на COVID-19 в САЩ през 2020 г., когато измиването на ръцете и хигиената станаха от съществено значение за поддържане на общественото здраве, неизправност с водоснабдителните услуги бързо се оказва крайно критична. Ситуацията се създава в американски град в Северна Каролина. Как управата на града решава проблема с помощта на помпено оборудване Flygt (бранд на Xylem), за Инженер.bg разказаха от доказаното българско дружество Алмекс-БГ, официален партньор на производителя у нас.

„След извършени действия, свързани с поддръжката на пречиствателната станция за питейни води в града, една от вертикалните турбинни помпи аварира и намалява значително способността на станцията да подава вода в градската водоснабдителна мрежа. Датата е 27 март 2020 г.“, поясниха от Алмекс-БГ. За да гарантират, че всеки има вода за основни нужди, градските власти молят жителите и фирмите временно да ограничат използването на вода. Тези препоръчителни ограничения включват въздържане от поливане на храсти и тревни площи, миене на превозни средства, измиване на вътрешни дворове, тротоари и алеи и дори ненужно пране.

Оказва се, че редовният доставчик не може да отговори на необходимостта от аварийна подмяна на помпата. Тогава началникът на пречиствателната станция се обръща за помощ към местния клон на Xylem, откъдето създават необходимата организация, за да намерят подходяща помпа под наем. Въз основа на условията на работа, временното решение изисква помпа, която да може да обработва 7.95 m3/min.

Такава е електрическата потопяема помпа Flygt 3231 с мощност 250 kW.

„Xylem предлага широка гама от мощности в серията Flygt 3000 – от 1.5 kW до 350 kW, чиито дебит достига до 60.57 m3/min, а напорът – до 121.9 m. Широките граници на серията позволяват да се избере подходящата помпа за всеки конкретен случай“, посочиха от българската компания.

Оборудването е взето под наем и инсталирано на 31 март т.г. Монтажът минава без никакви проблеми, след което ограниченията за използване на вода са отменени. „Опцията за отдаване под наем на оборудването, която Xylem предлага, дава възможност на пречиствателната станция бързо да излезе от създалата се критична ситуация, без значителна капиталова инвестиция и без да прави какъвто и да е компромис по отношение на качеството“, коментираха още от Алмекс-БГ.

Източник на снимковия материал: Алмекс-БГ, Xylem, pixabay.com

Тагове: Xylem, Алмекс-БГ, ВиК, помпа

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Алмекс-БГ ООД
http://www.almex-bg.com/