АкваКом Електроникс: Контролерите за водообработка Walchem осигуряват надеждност и в най-суровите условия

28.04.2021 г.4 мин.

Walchem, водещ производител на аналитични инструменти и електронни дозаторни помпи, е един от брандовете в портфолиото на утвърденото дружество АкваКом Електроникс. Част от продуктовата гама на компанията са контролери, приложими в процеси за пречистване на води, които са проектирани така, че да издържат на сурови условия. Повече за тях пред Инженер.bg разказаха специалистите от българската компания.

„Контролерите Walchem осигуряват голяма гъвкавост в управлението на услуги по пречистване на вода. Те не само са базирани на водеща технология и се отличават с високо качество и надеждна експлоатация, но го правят в най-трудните среди“, коментираха от АкваКом Електроникс.

На снимката е показана зоната на Walchem за тестване дълголетието на контролерите, като инсталираните там средства за контрол и управление са срещали температурите както на суровата зима, така и на жаркото лято в Нова Англия (б.ред. географски регион в североизточната част на САЩ). Някои от приборите там са изложени на тези условия от 2013 г. насам.

„Семейството аналитични контролери за пречистване на вода за охладителни кули, котли, при довършителна обработка на метал и други промишлени и граждански приложения е разработено с обща ангажираност към качеството, което започва с най-доброто проектиране и продължава през всички етапи на производствения процес“, посочиха още от българското дружество. Сериите контролери включват различни модели според броя входове и изходи, параметрите, които се измерват, материала, от който са изработени, както и приложното поле, за което са най-подходящи. Повечето модели поддържат възможност за дистанционен контрол чрез Wi-Fi и са изключително компактни.

Ето и по-важните характеристики на сериите:

W900: Несравнима гъвкавост при поддържане на процесите по пречистване на води; мощен Wi-Fi контрол; BACnet; графични отчети; гъвкаво програмиране и лесна настройка;

W600: Управлява до 6 сложни функции; разполага с дисплей със сензорен екран и програмиране, базирано на икони за улеснено въвеждане в експлоатация; аналитични сензори за измерване на рН, ORP, проводимост, дезинфекция, флуоресценция; вход на разходомери;

W100: Икономичен и надежден вариант с 3 мощни изхода за управление;

W100P: Компактен корпус за монтиране на панел; 4 контролни изхода; универсален сензорен вход; аналитични сензори за проводимост, pH, ORP и дезинфекция;

W600 Cu/Ni: Измерва мед, никел, pH и ORP.

„Доверихме се на Walchem, защото тяхната мисия е да осигурят възможно най-добрата интеграция на сензори, помпа и електронни технологии за осигуряване на химически контрол. Компанията предлага иновативни решения чрез интегриране на инструменти, сензори и технологии за дистанционна комуникация на данни, което напълно съвпада с нашето виждане за оборудване за водообработка”, коментираха в заключение от АкваКом Електроникс.

Източник на снимковия материал: Walchem, pixabay.com, АкваКом Електроникс

Тагове: АкваКом Електроникс, водообработка, контролери, пречистване

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

АкваКом Електроникс ЕООД
http://aquacombg.com/